Ja a la venda la ratafia Corriols 2020 per derogar la MAT

JA A LA VENDA LA RATAFIA CORRIOLS 2020 PER DEROGAR LA MAT

S’ha fet una producció limitada d’un miller d’ampolles que es poden adquirir també online.

Des del 2017 la Plataforma No a la MAT Selva elabora aquesta ratafia per reivindicar el valor d’un territori lliure de la MAT i demanar la seva derogació.

La quarta edició de la ratafia Corriols, la del 2020, ja està en marxa. Se n’han fet només 1.000 unitats numerades i com a novetat cal destacar que enguany ja es pot adquirir per primera vegada online i enviada a domicili a través del web https://lasobirana.cat/reservacorriols/. També es pot trobar en els comerços locals, a les parades de No a la MAT Selva i a la Festa de la Ratafia del pròxim 7 i 8 novembre.

Aquesta edició del 2020 està marcada sens dubte per les fortes pluges del mes de gener (temporal Glòria) i també per les dificultats de recollir i assecar les herbes en plena pandèmia de la COVID19. Per sort la xarxa de mig centenar de voluntaris i voluntàries van poder aconseguir totes les quaranta herbes que configuren la fórmula, i la primavera plujosa va permetre poder recol·lectar les plantes fins i tot a principis de juliol. Això es nota en aquesta ratafia que té un toc més floral amb relació a altres anyades a causa de l’explosió extraordinària de la primavera d’enguany,

I és que aquesta ratafia no és una ratafia qualsevol, destaca pel seu alt valor(s) afegit. D’una banda és l’única de totes les ratafies que es comercialitzen que utilitza el 100% d’herbes collides a mà en el territori lliure de la MAT. D’altra banda per la recepta que s’utilitza, creada per la farmacèutica i reconeguda ratafiaire, Anna Selga, a partir d’un estudi etnobotànic dels usos de les plantes per fer ratafia de la zona. I per acabar, aquesta ratafia té el valor afegit que els beneficis recaptats es reverteixen per a desenvolupar accions per enaltir la riquesa del territori i demanar la derogació definitiva del ramal de la MAT a Sta. Coloma i Riudarenes, en un moment en què la lluita per aquesta causa és més necessària així com també el suport de tothom per aconseguir aquest objectiu.

Una ratafia simbòlica

Aquesta ratafia tan autèntica es va fer viral quan el juliol de 2018 el MHP Quim Torra en va regalar un exemplar al president Pedro Sánchez en la seva primera trobada institucional.  L’acció va ser una aclucada d’ullet en referència a la unió de la majoria de partits al Congrés dels Diputats per derogar el ramal (inclòs el partit socialista) i així invitar a seguir el camí per solució alternativa al ramal de la MAT.

Aquesta iniciativa pot ser possible gràcies també al suport de la Cooperativa la Sobirana, Licors Portet, Impremta Cantalozella, Soroll de Fons Comunicació i l’estudi de disseny gràfic La Fonda Gràfica.

Notícies vinculades

LA PRIORITAT DE LA MESA HA DE SET DEROGAR EL RAMAL DE LA MAT

ÉS HORA DE DEROGAR LA MAT

Desplaçat dalt de tot