És hora de derogar la MAT

És hora de derogar la MAT

L’objectiu de l’acció és fer ben visible que no pot passar més temps sense una solució definitiva.

Les pancartes s’han col·locat a llocs ben visibles i simbòlics com el campanar de Santa Coloma de Farners i la rotonda d’entrada de la població, o a les carreteres de Sils, Riudarenes o Sant Dalmai

Penjada de pancartes pel compte enrere

És hora de derogar la MAT s’inscriu en el marc de les accions simbòliques i de visualització en el territori per fer evident a ulls de tothom que s’està en un moment clau de compte enrere en què cal aglutinar el màxim de suport a favor de la derogació efectiva del ramal i evitar que les elèctriques Endesa i REE tirin pel dret i executin l’obra, com estan intentant fer d’amagat i de manera il·legal.
Amb aquest objectiu, diferents activistes vinculats a les comissions d’Acció i de Comunicació de No a la MAT Selva s’han organitzat per ubicar pancartes amb lemes com No MAT o La natura ens crida derogar la MAT en diferents punts ben visibles de les poblacions afectades de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sils o Sant Dalmai.

Sils
Sant Dalmai
Santa Coloma de Farners

Les plataformes socials com a testimonis en directe

L‘acció més contundent i simbòlica ha estat la de penjar quatre pancartes al capdamunt del campanar de Santa Coloma de Farner per fer visible la demanda des de qualsevol punt geogràfic de la població.

Aquesta acció ha estat retransmesa en directe a través de les diferents plataformes socials de la plataforma. D’una banda, s’ha instal·lat una càmera en directe que enfoca permanentment el campanar i que es pot veure des del canal YouTube. També s’ha pogut seguir l’acció subjectivament des d’Instagram LIVE acompanyant els activistes que han penjat les pancartes des de l’entrada a l’església, pujant per l’interior del campanar i gaudint de les magnífiques vistes del poble i de l’entorn natural des de dalt de tot. I finalment des de la plaça Farners s’ha retransmès l’acció des del Facebook LIVE explicant cadascun dels passos que s’han seguit i les motivacions de l’acció.

Les imatges i les fotografies d’aquesta acció s’ha compartit ràpidament a través de les xarxes socials amb comentaris vinculats a l’espectacularitat de l’acció i el seu simbolisme, tant pel que fa al fet que quan la gent miri l’hora o escolti les campanes, recordi que És hora de derogar la MAT.

Carreteres i rotondes

La resta d’accions de visibilització sobre el territori s’han fet en carreteres i rotondes de diferents poblacions prioritzant aquelles vies estratègiques pel seu volum de trànsit i per on cada dia hi passen milers de cotxes.

En aquest sentit, aprofitant una de les paradetes informatives instal·lada a Sils, s’ha penjat una pancarta prop de l’estació de RENFE. També s’han ubicat dues pancartes més a la carretera de Sils a Santa Coloma de Farners, al seu pas per Riudarenes, i a l’accés de Sant Dalmai.

Pròximes accions

Les pancartes i les encartellades continuaran al llarg d’aquests dies implicant també diferents actors del territori que han mostrat la seva predisposició a sumar-se a les protestes. I també està previst fer diferents actes puntuals informatius que combinin la reivindicació i la protesta cultural.

Aquestes accions es desenvoluparan a tot el territori i s’aniran anunciant per les plataformes socials de la No a la MAT Selva

Notícies vinculades

Desplaçat dalt de tot