La prioritat de la mesa ha de ser derogar el ramal de la MAT

La prioritat de la mesa ha de ser derogar el ramal de la MAT

Celebrem que per primer cop totes les administracions i les elèctriques s’asseguin per derogar definitivament el ramal de la MAT.

Demanem que aquest procés sigui transparent i es facin públiques les dades tècniques que justifiquin els “problemes d’abastiment elèctric” i que l’alternativa no sigui una altra MAT.

Mesa de Treball de Riudarenes

No a la MAT Selva valora la reunió de la primera Mesa de Treball de Riudarenes des de dos prismes complementaris. D’una banda celebrem que finalment els principals actors (ajuntaments, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Govern Espanyol, REE i Endesa) s’hagin assegut a dialogar amb la voluntat de derogar el ramal de la MAT i de trobar l’alternativa menys agressiva, més proporcionada a les necessitats i consensuada amb el territori. I de l’altra, amb la determinació que cap alternativa que es proposi en aquesta mesa no podrà tenir cap recorregut si prèviament no s’ha produït la derogació efectiva del ramal de la MAT.

En aquest sentit, demanem transparència a les parts perquè facin públiques les informacions que s’aportin i les decisions que prenguin en les següents meses de treball, que haurien de tenir continuïtat i no allargar-se innecessàriament. I, a més, pensem que és molt necessari, per no caure en els mateixos errors del passat, conèixer les dades tècniques que justifiquin que el territori pateix “problemes d’abastiment elèctric” i “que el TAV si no no funcionarà” que han estat l’excusa, fins al moment, de la imposició d’un model energètic agressiu per l’entorn natural, desproporcionat i perjudicial pels ciutadans.

Només d’aquesta manera, amb totes les cartes sobre la taula, serà possible que els ciutadans entenguin les mesures alternatives al ramal de la MAT que es proposin. No a la MAT Selva continuarà estant amatent a les negociacions i a l’evolució d’aquesta mesa, apostant sempre pel lema “La MAT ni aquí ni enlloc” i per models energètics sostenibles i renovables de present i mirant al futur, d’acord amb la llei de canvi climàtic i les directives europees.

Reunió a Can Moragues

Un cop finalitzada la mesa de treball, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, s’ha desplaçat fins a Can Moragues per tenir una reunió amb els membres de la Comissió Executiva de No a la MAT Selva, per interessar-se pel posicionament de la plataforma en aquesta nova etapa.

En la trobada, Ferrer ha expressat la seva satisfacció pel desenvolupament de la reunió de Riudarenes i s’ha mostrat esperançat en poder avançar en una solució definitiva que tingui en compte tots els actors, inclòs el territori.

No a la MAT Selva ha tornat a reiterar els seus principis basats a aconseguir la derogació definitiva i immediata del ramal de la MAT, la seva predisposició donar suport a alternatives renovables i la mobilització continuada fins que tot plegat no sigui una realitat.

En aquest sentit s’emmarca la publicació del Manifest “La natura ens crida” que ja compta amb unes 2000 signatures d’entitats i persones, i que té l’objectiu de sumar les màximes d’adhesions a la causa per fer ben visible que després de 15 anys de lluita i de consensos, ja no hi ha més excuses per no trobar una solució definitiva. Aquest ramal ja no té més recorregut que la seva derogació.

Notícies vinculades

ÉS HORA DE DEROGAR LA MAT

SANTA COLOMA DE FARNERS I RIUDARENES ES BOLQUEN EN UNA ENCARTELLADA POPULAR PER REIVINDICAR LA DEROGACIÓ DEFINITIVA DE LA MAT

NO A LA MAT SELVA ES REORGANITZA PER L’EMBAT FINAL DEL RAMAL

L’ASSEMBLEA APOSTA PEL DIÀLEG ENTRE ADMINISTRACIONS PER LA DEROGACIÓ DEL RAMAL DE LA MAT

LA DIPUTACIÓ DE GIRONA I L’AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE FARNERS REAFIRMEN EL SEU COMPROMÍS AMB LA DEROGACIÓ DEFINITIVA DE RAMAL DE LA MAT

Desplaçat dalt de tot