El Manifest per derogar la MAT rep 2.500 adhesions en 48 hores

El Manifest per derogar la MAT rep 2.500 adhesions en 48 hores

Allau de signatures online a https://noalamatselva.cat/signaelmanifest/

Centenars d’entitats i personalitats del món cultural, mediambiental, associatiu i polític han estat els primers a signar tot just publicar el manifest.

Les mostres de suport a la derogació efectiva del Ramal de la MAT de Santa Coloma de Farners i Riudarenes, arriben d’arreu de Catalunya.

Carme Ruscalleda, Josep Roca, Quim Masferrer o Marcel Mauri, donen suport a la causa “La natura ens crida”.

El manifest La Natura ens crida derogar el de la MAT de No a la MAT Selva fet públic dijous 6 d’agost, just abans de la reunió de la Mesa de Treball de Riudarenes, ha superat totes les expectatives previstes i en només 48 hores ha rebut prop de 2.500 adhesions de centenars d’entitats i personalitats d’arreu del país.

El text del manifest, que demana la derogació efectiva del ramal de la MAT, ha despertat una allau d’adhesions de tota mena i sensibilitats, coincidint amb la primera trobada que van mantenir a Riudarenes les diferents parts implicades -ajuntaments, Consell Comarcal de la Selva, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Govern Espanyol, REE i Endesa- per parlar de solucions alternatives al ramal.

Un suport que també s’ha vist reflectit en les xarxes socials personals i corporatives que s’han omplert de fotografies i vídeos lluint la samarreta o el cartell de la campanya “La Natura ens crida derogar la MAT”, i també de les activitats proposades com les parades informatives, les enganxades de cartells, la penjada de pancartes i domassos, o els concerts i recitals de poesia.

Entitats, personalitats i territori

En l’àmbit de la cultura, i concretament pel que fa a la gastronomia, han donat suport a la causa el sommelier Josep Roca Fontané, per “justícia ambiental”, i els xefs Carme Ruscalleda Serra i Pep Nogué Puigvert. També ho han fet escriptors com en Narcís Comadira Moragriega o en Toni Sala Isern, el promotor musical Gay Mercader, el dissenyador de moda Claudio de Rossi, el filòleg Ramon Sargatal Pellicer, el periodista Dani Chicano; vinculats al món de l’espectacle el cantant Halldór Már Stefánsson, l’actor Quim Masferrer Cabra, la cineasta Eva Valiño, el músic Francesc Ubanell Pujiula, el pallasso Antoni Maria Claret Papiol March, la ballarina Paula Rísquez Buenavida, els artistes Jordi Armengol Roura, la Marta Negre Busó, en Joaquim Cantalozella Planas, l’Ester Polo Cubero o la companyia Circ Cric.

Responsables i organitzacions mediambientals també s’han adherit al manifest com ara l’Astrid van Ginkel, l’Evarist March Sarlat, l’Alfons Delgado-García, en Marc Roselló Casas, en Marc Vilahur Chiaraviglio, en Josep Gesti Perich, en Sergi Nuss Girona, en Josep Lladó de SOS Costa Brava, en Lluís Benejam Vidal, en Sergi Fontseca Riera, el Col·lectiu CMES, en Jordi Gispert Giron de l’ONG ADDA, en Santi Vilanova president Una Sola Terra, la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, l’Associació Naturalistes de Girona, la Fundació Emys, SEO/BirdLife a Catalunya, la Plataforma d’afectades per la concentració d’aerogeneradors, SOS Costa Brava, Ecologistes en Acció de Catalunya, l’Associació Mediambiental La Sínia, els Amics de la natura de Cadaqués, l’Assemblea No a la MAT de Girona, la Plataforma Salvem Pinya de Rosa, el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, Aturem la C-32, l’Associació Guardes Rurals i Marítims AGRIM-PC, SOS Empordanet, la Plataforma Salvem La Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet o el Grup d’Estudi, Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya-, GEPEC EdC i l’IAEDEN.

Pel que fa a entitats, n’hi ha una llarga llista vinculades directament i indirectament al territori com ara CPI La Sega1640, Fast Competició, Club Atletisme Olímpic Farners, Centre Excursionista Farners, la Confraria de la Ratafia, el Club Hoquei Farners, la Plataforma Riera Viva, Sopa de Pedres, la Comissió permanent Consell de Poble, Les Ortigues, Trabucaires d’en Serrallonga, l’Agrupament escolta i guia Roca Guillera, La Bulla, Cantaires de Farners, Farners per la Independència ANC, Faràndula Colomenca, Riudarenes Esports de Muntanya, Associació cultural del terme d’Argençola El Trill, Agambar, Club Hípic Natura a Cavall, Colla de diables guillables, Colla de Guillables, Associació Cultural Elèctric, Revista Ressò, Associació Musical Licor Fort Jazz, Associació Cultural el Raval – el Lokal, Justícia i Pau de Girona, Associació Ludicocultural El Gallaret, Samye Dzong Barcelona, Monestir Budista Samye Dechi Ling, Agrupament Escolta i Guia, Roca Guillera, Assos. Veïns Sta. Eulàlia de Vallcanera, Colla Castellera Guillats de la Selva, Associació PERMASENDERI, Associació lúdica Sol Solet, Matthieu Amiraux (metges sense Fronteres), Moviment Democràtic de Dones de Sils, LA MORA- Xarxa de Bioconstrucció Girona, ASiA-Associació Salut i Agroecología, Club Rítmica Farners, Majorets d’Hostalric, Ateneu Palafrugell, Sils X la independència o l’Ateneu 24 de juny.

També el teixit empresarial hi ha volgut donar suport com ara Catveu, Can Canaleta hotel rural, Quokka Experiències, Restaurant Montseny Sant Hilari, Can Sobiranes, Gerard Costa Orriols Anigami Aventura, CONSCIÈNCIA Interiorisme i Bioconstrucció, Orígens escola taller de bioconstrucció, La Bodega Vins Caves, Riudarenes per la Independència, ANC, La Sobirana Cooperativa o Soroll de Fons Comunicació.

Finalment, representants d’organitzacions polítiques i sindicals, també ha signat el manifest com ara l’Eva Viñolas Marín -alcaldessa Susqueda i Diputada Diputació Girona-, la Montse Pou Costa -Alcaldessa Bordils-, la Cristina Mundet i Benito -alcaldessa Vilobí d’Onyar-, en Quim Vivas Vidal -regidor Ajuntament de Vilobí i conseller comarcal-, l’Antoni Solà Bohigas -exalcalde Santa Coloma de Farners-, Joan Martí i Bonmatí -exalcalde, regidor i conseller comarcal Selva-, Biel Merino Serra -regidor Ajuntament de Vilobí d’Onyar-, en Pep Prat -regidor de Santa Coloma de Farners-, la Gemma Cantal i Avellaneda -regidora de Santa Coloma de Farners-, la Carme Dilmé Burjats -regidora de Santa Coloma de Farners-, la Laura Borràs Castanyer, Sergi Miquel Valentí i la Mariona Illamola i Dausà -Diputats/des de JxCat a Madrid-, Joan Margall Sastre i Montse Bassa Coll -Diputada ERC Madrid- Diputats d’ERC Madrid-, Marc Sanglas -diputat d’ERC al Parlament-,, la CUP Farners, MES, Moviment d’Esquerra S.C.F., Republicans de Calonge i Sant Antoni, Arran Països Catalans, Som Massanes -Idselva-, Intersindical-CSC Comarques Gironines, Independents de La Selva, ISC. Independents per Santa Coloma de Farners, SOM Gramenet, Independents per Fornells -IPF-, la CUP La Bisbal, La Forja -Baix Empordà-, Consell Local per la República de Riudarenes, Grup Impulsor, Confluència Jove Comarques Gironines o la Crida per la República Hostalric.

Notícies vinculades

LA PRIORITAT DE LA MESA HA DE SET DEROGAR EL RAMAL DE LA MAT

ÉS HORA DE DEROGAR LA MAT

Desplaçat dalt de tot