MHP Quim Torra rep a NO a la MAT Selva: la prioritat és la derogació de la MAT

No a la MAT Selva trasllada al president Quim Torra que la prioritat del govern ha de ser la derogació de la MAT

Reunió de treball al Palau de la Generalitat

Celebrem la sintonia del president amb els postulats de la plataforma i el suport en el rebuig al ramal de la MAT.

Coincidim que qualsevol alternativa ha de passar per tenir en compte l’impacte mediambiental, el social, l’eficiència i la sostenibilitat.

Els membres de la comissió executiva No a la MAT Selva rebuts al Palau de la Generalitat pel president Quim Torra.

La reunió dels representants de No a la MAT Selva amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha transcorregut en un ambient de plena sintonia pel que fa a la coincidència en el rebuig del ramal de la MAT. En aquest sentit, la plataforma ha traslladat al president la necessitat que el govern català adopti com a prioritat la derogació efectiva de la MAT i que sigui el tema principal que es tracti en la proxima reunió de la mesa de treball de les administracions i les elèctriques que s’ha de celebrar a principis de setembre.

En aquest sentit, també s’ha posat sobre la taula la necessitat de transparència de les negociacions i fer pública la viabilitat tècnica de les alternatives perquè els ciutadans estiguin informats de quins són els models energètics que es proposen i deixin de venir “avalats” només per una suposada falta d’abastiment energètic que el temps desmenteix.

També, s’ha traslladat al president la voluntat de seguir treballant a favor d’un model país amb energies renovables que depengui de la necessitat de la societat i no de grans corporacions que en fan un ús especulatiu. Cal fugir d’un model centralitzat i fomentar un model energètic distribuït pel territori, sostenible i local.

Finalment, s’ha fet saber al president que estarem amatents al desenvolupament de les properes negociacions de la mesa de treball perquè qualsevol alternativa que es proposi impliqui el mínim impacte ambiental i social, i que sigui eficient i renovable. En cas contrari, No a la MAT Selva continuarà determinada en aconseguir aquests objectius.

Notícies vinculades

EL MANIFEST PER DEROGAR LA MAT REP 2.500 ADHESIONS EN 48 HORES

LA PRIORITAT DE LA MESA HA DE SET DEROGAR EL RAMAL DE LA MAT

ÉS HORA DE DEROGAR LA MAT

Desplaçat dalt de tot