3000 gràcies, encara en volem més!

3.000 gràcies, però encara en volem més!

El Manifest per derogar la MAT de la Selva supera les 3.000 adhesions

Centenars d’entitats i personalitats del món cultural, mediambiental, associatiu i polític han donat el seu suport en els primers 15 dies publicar el manifest.

Les mostres de suport a la derogació efectiva del Ramal de la MAT de Santa Coloma de Farners i Riudarenes, arriben d’arreu de Catalunya.

El manifest La Natura ens crida derogar el de la MAT de No a la MAT Selva fet públic el passat dijous 6 d’agost, just abans de la reunió de la Mesa de Treball de Riudarenes, ha superat ja les 3.000 adhesions rebudes de centenars d’entitats i personalitats d’arreu del país.

El text del manifest, que demana la derogació efectiva del ramal de la MAT, ha continuat despertant adhesions després de la primera trobada que van mantenir a Riudarenes les diferents parts implicades -ajuntaments, Consell Comarcal de la Selva, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Govern Espanyol, REE i Endesa- per parlar de solucions alternatives al ramal.

Un suport que també s’ha vist reflectit en les xarxes socials personals i corporatives que s’han omplert de fotografies i vídeos lluint la samarreta o el cartell de la campanya “La Natura ens crida derogar la MAT”, i també de les activitats proposades com les parades informatives, les enganxades de cartells, la penjada de pancartes i domassos, o els concerts i recitals de poesia.

 

Responsables i organitzacions mediambientals també s’han adherit al manifest com ara IAEDENSalvem l’Empordà, Fridays for Future Ins Celrà, Rebel·lió o Extinció Girona,  l’Astrid van Ginkel, l’Evarist March Sarlat, l’Alfons Delgado-García, en Marc Roselló Casas, en Marc Vilahur Chiaraviglio, en Josep Gesti Perich, en Sergi Nuss Girona, en Josep Lladó de SOS Costa Brava, en Lluís Benejam Vidal, en Sergi Fontseca Riera, el Col·lectiu CMES, en Jordi Gispert Giron de l’ONG ADDA, en Santi Vilanova president Una Sola Terra, la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, l’Associació Naturalistes de Girona, la Fundació Emys, SEO/BirdLife a Catalunya, la Plataforma d’afectades per la concentració d’aerogeneradors, SOS Costa Brava, SOS LLoret, Ecologistes en Acció de Catalunya, l’Associació Mediambiental La Sínia, els Amics de la natura de Cadaqués, l’Assemblea No a la MAT de Girona, la Plataforma Salvem Pinya de Rosa, el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, Aturem la C-32, l’Associació Guardes Rurals i Marítims AGRIM-PC, SOS Empordanet, la Plataforma Salvem La Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet o el Grup d’Estudi, Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya-, GEPEC EdC, Plataforma Unitària contra l’Autopista Elèctrica Peñalba-Arnero-Isona, Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear – GCTPFNN.

Pel que fa a entitats, n’hi ha una llarga llista vinculades directament i indirectament al territori com ara CPI La Sega1640, la Colla Gegantera de Sta, Coloma de Farners, Fast Competició, Club Atletisme Olímpic Farners, Centre Excursionista Farners, la Confraria de la Ratafia, el Club Hoquei Farners, la Plataforma Riera Viva, Sopa de Pedres, la Comissió permanent Consell de Poble, Les Ortigues, Trabucaires d’en Serrallonga, l’Agrupament escolta i guia Roca Guillera, La Bulla, Cantaires de Farners, Farners per la Independència ANC, Faràndula Colomenca, Riudarenes Esports de Muntanya, Associació cultural del terme d’Argençola El Trill, Agambar, Club Hípic Natura a Cavall, Colla de diables guillables, Colla de Guillables, Associació Cultural Elèctric, Revista Ressò, Associació Musical Licor Fort Jazz, Associació Cultural el Raval – el Lokal, Justícia i Pau de Girona, Associació Ludicocultural El Gallaret, Samye Dzong Barcelona, Monestir Budista Samye Dechi Ling, Agrupament Escolta i Guia, Roca Guillera, Assos. Veïns Sta. Eulàlia de Vallcanera, Colla Castellera Guillats de la Selva, Associació PERMASENDERI, Associació lúdica Sol Solet, Matthieu Amiraux (metges sense Fronteres), Moviment Democràtic de Dones de Sils, LA MORA- Xarxa de Bioconstrucció Girona, ASiA-Associació Salut i Agroecología, Club Rítmica Farners, Majorets d’Hostalric, Ateneu Palafrugell, Sils X la independència, Riudarenes per la Independència, La Sobirana o l’Ateneu 24 de juny.

Entitats, personalitats i territori

En l’àmbit de la cultura, i concretament pel que fa a la gastronomia, han donat suport a la causa el sommelier Josep Roca Fontané, per “justícia ambiental”, i els xefs Carme Ruscalleda Serra, Salvador Garcia-Arbós i Pep Nogué Puigvert. També ho han fet escriptors com en Narcís Comadira Moragriega o en Toni Sala Isern, el promotor musical Gay Mercader, el dissenyador de moda Claudio de Rossi, els filòlegs Narcís Figueras Capdevila, Isidor Marí i Mayans i  Ramon Sargatal Pellicer, els periodistes Josep Martin i Dani Chicano; vinculats al món de l’espectacle el cantant Halldór Már Stefánsson, els actors Quim Masferrer Cabra i Fel Faixedas Caralt , la cineasta Eva Valiño, el músic Francesc Ubanell Pujiula, el pallasso Antoni Maria Claret Papiol March, la ballarina Paula Rísquez Buenavida, els artistes Jordi Armengol Roura, la Marta Negre Busó, en Joaquim Cantalozella Planas, l’Ester Polo Cubero,  o la companyia Circ Cric.

Finalment, representants d’organitzacions polítiques i sindicals, també ha signat el manifest:

  • Alcaldes/ses:  Eva Viñolas Marín (Susqueda i Diputada Diputació Girona), Josep Solé Turon (Riudarenes)  Montse Pou Costa (Bordils), Cristina Mundet i Benito (Vilobí d’Onyar), Ignasi Sabater (Verges)
  • Regidors/es i personalitats polítiques municipals:  Quim Vivas Vidal (regidor GMI-IxSelva de l’Ajuntament Vilobí d’Onyar i conseller comarcal), Joan Martí i Bonmatí (exalcalde, regidor i conseller comarcal de la Selva per ERC), Biel Merino Serra (regidor GMI-IdS a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar), Pep Prat (regidor IxSCF de Santa Coloma de Farners), Gemma Cantal i Avellaneda (regidora JxCAT de Santa Coloma de Farners), Carme Dilmé Burjats (regidora ERC de Santa Coloma de Farners), Sylvia Barragan Sacco (regidora CUP Santa Coloma de Farners) i Mireia Mitjavila Cantalozella (regidora ERC de Santa Coloma de Farners), Ricard Pujol (regidor ERC de Santa Coloma de Farners), Jordi Sitjà (regidor ERC de Santa Coloma de Farners). Antoni Solà Bohigas -alcalde Santa Coloma de Farners 1995-2015. 
  • Partits Polítics dels municipis afectats: CUP Farners, MES, Moviment d’Esquerra S.C.F.,  Independents per Santa Coloma de Farners
  • Diputats/des de la Diputació de Girona: Laia Pèlach (CUP), Eva Viñolas (ERC) 
  • Diputats/des al Congrés dels Diputats:  Laura López (ECPodem), Laura Borràs Castanyer (JxCat), Sergi Miquel Valentí (JxCat), Mariona Illamola i Dausà (JxCat), Joan Margall Sastre (ERC), Montse Bassa Coll (ERC) 
  • Diputats/des al Parlament de Catalunya: Marc Sanglas (ERC), Gemma Geis (JxCat), Natàlia Sànchez (CUP) 
  • Partits polítics i organitzacions polítiques d’altres parts del territori: Republicans de Calonge i Sant Antoni, Arran Països Catalans, Som Massanes -Idselva-, Intersindical-CSC Comarques Gironines, Independents de La Selva, ISC , SOM Gramenet, Independents per Fornells -IPF-, la CUP La Bisbal, La Forja -Baix Empordà-, Consell Local per la República de Riudarenes, Grup Impulsor, Confluència Jove Comarques Gironines o la Crida per la República Hostalric, SOM Caldes (Grup polític municipal a l’ajuntament de Caldes de Malavella), CUP Celrà, Consell per a la República de Llianrs del Vallès, Roser Huete. Regidora CUP Palamós Vila-romà, Esquerra Republicana Sant Hilari, Moviment d’Esquerres (MES Comarques Gironines), Xevi López Cadena (regidor JxCAT Riudellots de la Selva), Alternativa Verda, E
Desplaçat dalt de tot