El Parlament Europeu accepta la petició d’investigar i debatre la MAT de la Selva

El Parlament Europeu accepta la petició d’investigar i debatre la MAT de la Selva

S’inicia així un camí des d’instàncies europees que servirà per fer evidents els incompliments de les normatives i la no necessitat del projecte.

Aquest procés podria acabar amb un toc d’alerta d’Europa cap al govern Espanyol per tal que derogui aquest polèmic projecte.

La Plataforma No a la MAT Selva ha rebut resposta de la petició que va enviar el passat mes de juny al Comitè de Peticions del Parlament Europeu referent a la denúncia dels diferents incompliments de la legislació europea del projecte del Ramal i Subestació de 400 kV de Riudarenes (la Selva).

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu, encarregada de gestionar la petició, ha respost a la Plataforma que admet la petició perquè la matèria s’inclou en l’àmbit d’activitats de la Unió Europea i que sol·licita a la Comissió Europea que realitzi una investigació de diversos aspectes del problema a partir de la documentació presentada. Al mateix temps informa que remet també la informació al Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament Europeu per incloure-la en la seva agenda de debat.  

Aquesta notícia arriba just després que els set eurodiputats catalans (PSC, ERC, Junts, i en Comú podem) van tornar a enviar una carta a la comissaria d’Energia, Kadri Simson, amb l’estudi que demostra que el ramal no és necessari i denunciant les vulneracions de les directives europees.

També arriba en un moment de màxima unitat de tots els agents implicats dient que és un projecte innecessari, injustificat i obsolet (a banda de la seva gran afectació mediambiental i de salut al territori). L’Estudi del Cilma-Diputació de Girona va motivar aquest estiu que tant la Diputació de Girona com el Parlament de Catalunya aprovessin una resolució demanant la seva derogació definitiva. Però el Ministeri MITERD responsable de l’obra continua sense donar cap resposta i l’obra segueix en la planificació i està prevista per l’any 2024.

Notícies relacionades: 

“No a la MAT denuncia a Europa el projecte del ramal i la Subestació”

“Els eurodiputats catalans tornen a denunciar al Parlament Europeu que la MAT de la Selva no és necessària”

Declaracions de Diana Bacanu (plataforma No a la MAT Selva):

“És una bona notícia que el Parlament s’interessi per les vulneracions de la directiva europea dels projectes del ramal i subestació de la MAT a la Selva. És una porta que se’ns obre per investigar aquest projecte i desitgem que provoqui que finalment, el Ministeri MITERD  escolti al territori, estudiï les alternatives proposades pels Ajuntaments, Diputació i Generalitat i derogui definitivament el projecte”

Desplaçat dalt de tot