Un documental explicarà els darrers deu anys de feina de NO a la MAT Selva

Un documental explicarà els darrers deu anys de feina de NO a la MAT Selva

El proper mes de maig del 2023 la plataforma No a la MAT Selva presentarà un documental per explicar la feina feta per aturar els projectes del ramal i la subestació de la MAT de la Selva. Els protagonistes de les mobilitzacions dutes a terme al llarg d’aquest temps hi posaran veu.

La plataforma NO a la MAT Selva porta fent una feina de llarg recorregut que, tot i que arrenca a finals dels anys noranta, pren encara més força a partir del 2013 quan s’aproven els projectes del ramal i la subestació de la MAT a la Selva. És per això que, ara que farà deu anys de la desafortunada aprovació, la plataforma vol aprofitar per fer un repàs a tota la feina feta. Feina de sensibilització, mobilització, assoliment de suport per part de les administracions, proposta d’alternatives elaborades amb la col·laboració d’experts…

Aquest documental es podrà veure el maig del 2023 i, com ja hem dit, estarà contat en primera persona pels principals protagonistes. D’aquesta manera podrem sentir de la seva pròpia veu com es va anar gestant cada acció, què els motivava, quins entrebancs superaven dia rere dia. Narraran la lluita valenta, constant, persistent i incansable, fins al dia d’avui.

El projecte arriba en un moment crucial per al futur d’aquesta obra —projectada per al 2024— en la que, malgrat la unànime veu del territori, en contra, i les alternatives presentades, el govern espanyol s’hi manté sol i en silenci. Enrocat en un projecte obsolet, innecessari i que ningú desitja.

Des de la plataforma s’afirma que es vol que el film sigui un amplificador per donar a conèixer la feina que s’ha realitzat, les raons i les alternatives proposades i el fort suport institucional i social que hi ha al territori. Alhora “volem que sigui testimoni i constatació que voler és poder, i una forma més de pressió per a la derogació definitiva del projecte. 

Des de bon principi la plataforma ha treballat de forma desinteressada, col·laborativa i polifònica. Amb un nou model d’actuació: anàlisi del problema i plantejament de solucions pel bé comú a fi de trobar alternatives que solucionin els problemes que pretesament originen la necessitat d’una línia i una subestació MAT a la Selva. Això sense perjudicar els qui hi viuen i defensant-ho amb raons clares i respectuoses per a tots, ja que les causes que s’havien exposat pels impulsors de la MAT s’han demostrat totalment innecessàries.

Desplaçat dalt de tot