Acord històric que suspèn el ramal i la subestació de la MAT de la Selva

Acord històric que suspèn el ramal i la subestació de la MAT de la Selva

Esquerra arriba a un acord polític a Madrid amb el partit dels socialistes per suspendre les actuacions projectades amb relació al ramal i la subestació de la MAT de la Selva.

Amb aquest acord s’impulsaran també els treballs per analitzar tècnicament i econòmicament les alternatives plantejades i, en cas de ser viable, es derogaria l’actual projecte i es modificaria la Planificació Estratègica 2021-2026.

L’anunci l’ha fet al Congrés dels Diputats el portaveu del grup d’Esquerra, Gabriel Rufián, a primera hora. Ha anunciat que la seva formació ha arribat a un acord amb el Partit Socialista per suspendre les actuacions projectades amb relació al ramal i la subestació de la MAT de la Selva. L’acord està emmarcat en la negociació del suport als pressupostos generals de l’Estat.

D’aquesta manera es posa el punt final políticament a un projecte que, a banda de moltes resolucions de les institucions del territori, va tenir el seu primer cop dur el 2016 amb l’aprovació al Congrés dels Diputats de la Proposta No de Llei de derogació del ramal i la subestació. Aquell acord va ser possible gràcies a una majoria de grups que ara són socis de govern o bé donen suport puntual als pressupostos.

L’anunci arriba en el moment que es compleixen els deu anys de l’anunci del projecte. I en un moment de fort qüestionament del projecte arran de molts anys d’una oposició propositiva i constructiva, on s’havia aconseguit grans passos en l’àmbit tècnic amb alternatives molt més viables i també amb una unitat política i de suport social molt destacable. Però sobretot arran de les negociacions a la mesa de recerca d’alternatives, com dels darrers estudis i les resolucions aprovades tant pel Parlament de Catalunya com per la Diputació de Girona.

No a la MAT encara ara el seu futur vetllant perquè es compleixi i es materialitzi aquest acord en un decret de Consell de Ministres en què es deroguin totes les disposicions del projecte. A banda la Plataforma prepara l’elaboració d’un documental explicatiu de la lluita dels darrers 10 anys i també vol iniciar un nou camí com a una futura comunitat energètica local.

“És una molt bona notícia per tothom (persones, entitats/partits i administracions) que han estat treballant en aquesta direcció des de fa més de deu anys. “

“Esperem que aviat es materialitzi aquest acord i que sigui el pas previ a veure el decret de derogació definitiva que és el nostre objectiu principal i final”

“Felicitats a tots els que han fet possible aquest acord polític que rebla la unitat i consens polític que ens ha permès arribar fins aquí.”

“No ens oblidem que estem davant d’una emergència climàtica sense precedents, amb molts altres projectes com aquests pendents de trobar una solució. Des d’aquí enviem un missatge d’esperança que treballant plegats podem treballar per un present i futur millor”

“La Plataforma No a la MAT Selva està preparant un documental explicatiu de la feina feta durant aquests anys i, lluny de desaparèixer, encararà el seu futur amb la idea d’impulsar una comunitat energètica local”

Declaracions de Xavi Amat portaveu de No a la MAT Selva.

Desplaçat dalt de tot