No a la MAT seguirà treballant fins la derogació del projecte

No a la MAT seguirà treballant fins la derogació del projecte

La Plataforma afirma que l’acord és una bona notícia i que ara cal treballar per a la derogació definitiva del projecte.

Avisen que en cap cas acceptaran una altra MAT com a alternativa al projecte suspès

Avui ha tingut lloc a les 19 h a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners un acte de valoració de l’acord que anunciat per Esquerra amb el partit Socialista per a la suspensió de les actuacions el ramal de la MAT.

L’acte ha comptat amb la participació de la Honorable Consellera Teresa Jordà, Marc Vilahur, Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, els alcaldes de les poblacions afectades, Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils i diversos diputats del Parlament, la Diputació de Girona i representants del Consell Comarcal de la Selva i dels ajuntaments veïns.

El portaveu de la Plataforma, Xavi Amat, ha agraït en nom de l’entitat “a les persones, entitats/partits i administracions que hem estat treballant junts i en aquesta direcció des de fa més de deu anys” i també “als membres del Govern de la Generalitat de Catalunya i als diputats a Madrid que han fet possible aquest acord polític”

Per altra banda ha destacat que Arribar fins aquí és una molt bona notícia, ha valgut la pena l’esforç. Estem orgullosos de com ho hem fet, de manera col·laborativa, transversal i persistent i també amb una oposició argumentada, propositiva i en positiu, a un projecte obsolet que no representa ni el territori ni el nou model d’energia

Per acabar, Amat ha assenyalat que “Estem al final i no s’ha acabat encara. Vetllarem perquè es compleixi l’acord i perquè l’alternativa proposada no sigui una MAT. Nosaltres no pararem la nostra activitat fins que es derogui aquest projecte. Estem al final d’aquest projecte i sobretot a l’inici d’una nova manera de consensuar els reptes del territori.  Aquest és un exemple per a altres lluites i per encarar el repte global d’un nou Model Energètic”.

Aquí podeu trobar l’acte sencer:

Desplaçat dalt de tot