El president Pere Aragonès reafirma que el Govern està treballant en un projecte alternatiu per a derogar la MAT de la Selva

El president Pere Aragonès reafirma que el Govern està treballant en un projecte alternatiu per a derogar la MAT de la Selva

El president s’ha reunit avui amb representants de la Plataforma No a la MAT Selva per mostrar-los el seu suport a la lluita després de l’acord polític de suspensió.

El president els ha traslladat que el Govern ja està treballant en un projecte alternatiu per derogar la NAT de la Selva.

No a la MAT demana que es faci efectiu el més aviat possible l’acord de suspensió i de derogació del ramal

El president de la Generalitat de Catalunya s’ha reunit avui amb els responsables de la Plataforma No a la MAT Selva a Can Moragues a Riudarenes, un dels llocs més  destacats de la preservació del territori i de la lluita contra el ramal i la subestació de la MAT de la Selva.

El president ha volgut reafirmar el compromís del Govern de la Generalitat i ha traslladat que el Govern ja està treballant en un projecte alternatiu per derogar la MAT de la Selva.

L’alternativa, que tal com va anunciar la consellera Teresa Jordà i el director general Marc Vilahur, en cap cas serà de molt alta tensió, farà ús dels corredors existents i estarà  parcialment soterrada. Al mateix temps vetllarà perquè el Ministeri derogui el projecte vigent, de 400 kV i pel mig de les Guilleries.

Des de la Plataforma han pogut exposar les raons i els passos més importants en els 15 anys de lluita contra aquest projecte (i 10 més amb la primera MAT de Baixàs a Sentmenat que ja passa pel territori). I han traslladat al president l’agraïment pels passos que ha anat realitzant la Govern els darrers anys i que vetllaran perquè es compleixi el recent acord polític de suspensió, que l’alternativa proposada no sigui en cap cas una línia MAT i que es derogui el projecte del Ministeri el més aviat possible.

A l’acte hi han assistit l’alcalde de Riudarenes, Josep Solé,  i el de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, acompanyats de diversos regidors i regidores i la presidenta de la Fundació Emys Maria Trias i el director, Ander Achotegui.

Aquesta reunió ve precedida de l’acte obert a la població per explicar el contingut de l’acord de derogació entre Esquerra i el PSOE en el que va participar la Consellera Teresa Jordà i el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural el passat dia 1 de desembre a Santa Coloma de Farners.

Desplaçat dalt de tot