Majoria al Parlament per demanar la derogació de la MAT de la Selva

MAJORIA AL PARLAMENT PER DEMANAR LA DEROGACIÓ DEL LA MAT DE LA SELVA

Avui els partits que representen la majoria del Parlament (CUP, ERC, PSC, ECP i Junts han registrat una proposta de resolució.

L’escrit ve a refermar la unitat que hi ha en el Parlament i va un pas més enllà de la proposta que es va aprovar el 2014.

L’escrit ve arrel que el Ministeri ha inclòs de nou aquest projecte a la planificació i també després que els estudis de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona concloguin que no és necessari aquest dos projectes. 

Aquest matí diferents diputats i diputades gironines del Parlament acompanyats per representants de la Plataforma No a la MAT Selva han presentat al registre del Parlament una proposta de resolució per demanar la derogació de la línia MAT i la subestació de Riudarenes.

La proposta ja compta amb el suport de la majoria de la cambra: Junts, Esquerra, Partit Socialista de Catalunya, En Comú Podem i la CUP. L’han signada Eulàlia REguant i Dani Cornellà (CUP), Alícia Romero i Sílvia PAneque (PSC), marta Vilalta i Jordi Orobitg (ERC), Mònica SAles i SAlvador Vergés (JxCAT) i David Cid i Lucas Ferro (ECP)

El text segueix segueix el mateix posicionament, unitat i estratègia que les que es va aprovat recentment a la Diputació de Girona i a la declaració feta al Congrés dels Diputats per part de la majoria de partits representats pels representants gironins a Madrid.

La votació tindrà lloc el més vinent i es preveu la compareixença de diferents experts a la Comissió d’Acció Climàtica per aportar més informació a la proposta de resolució.

No serà la primera vegada que el Parlament aprovi una proposta de resolució sobre la MAT de la Selva, l’any 2014 ja se’n va aprovar una que demanava la paralització del projecte i que s’estudiés bé la necessitat i les possibles alternatives. Ara, un cop això ja s’ha fet i s’ha acreditat que els dos projectes no són necessaris, el que es demana al Govern Espanyol, és la derogació definitiva.

Declaracions:

“La ciutadania ja no pot entendre…

  • que malgrat mantenir les mobilitzacions massives durant més de 15 anys,
  • que malgrat que hi hagi informes tècnics molt concloents dient que aquests projectes són innecessaris i que hi hauria alternatives millors,
  • i que malgrat haver aconseguit tots els acords institucionals possibles que insten a la derogació immediata del projecte,

…no podem entendre que el Ministeri inexplicablement encara no ha apostat per una altra alternativa, encara no ha derogat i segueix endavant. I continuen mantenint a la Planificació un projecte anacrònic, despòtic, i nociu

Per aquest motiu avui  la majoria de partits polítics del Parlament 

  1. Reafirmen  la unitat política total entorn aquest tema
  1. I es demana que es faci efectiva de manera immediata la Proposta No de Llei aprovada pel Congrés dels Diputats que insta al Govern de l’Estat Espanyol a la paralització i derogació del projecte.

Farem encara més accions per denunciar a tots els nivells possibles incloent a davant les institucions europees, aquest incompliment dels acords de derogació i de les diferents directives europees.  I interpel·lem a Adif, com a actor clau, que posi en marxa la alternativa proposada.

Cada dia que passa és un dia amb més raons, més suports i més aprop de la derogació del ramal de la MAT i de la subestació de Riudarenes.”

Xavi Compte

Portaveu No a la MAT Selva

Desplaçat dalt de tot