SEGADORS I FLORS AMB UN TOC REIVINDICATIU NOMAT


SEGADORS I FLORS AMB UN TOC REIVINDICATIU NOMAT

Mercat de les Herbes i Festa de la Revolta dels Segadors a Sta Coloma  i el Tocs de Flors de Sils prenen un to reivindicatiu en contra de la MAT

Hi ha hagut parada informativa i diversos actes especifics com per exemple la xerrada sobre les afectacions de la MAT a Sils i el col·loqui sobre la necessitat de preservació de l’entorn, l’exposició i dansa “El Crit del Bosc”.

El cantant Rikus de música familiar va presentar en primícia diumenge al matí  a la Festa de la Revolta la cançó “La Natura em Crida

La mobilització ciutadana arran de l’anunci del Govern Espanyol de reempendre la construcció del ramal i subestació de la MAT de Riudarenes han anat en augment en els municipis afectats.

Un exemple són les activitats que han tingut lloc aquest dissabte i diumenge 14 i 15 de maig en motiu de la Festa de la Revolta a Sta Coloma de Farners i també pel Tocs de Flor a Sils. També cal afegir les que van tenir lloc pel Mercat de les Herbes del cap de setmana de l’1 de maig a Santa Coloma de Farners.

A la Festa de la Revolta es va posar una gran pancarta a l’escenari principal des del quan el MH president Torra va fer el pregó inaugural i va fer una menció explícita a la MAT: “L’esperit de la revolta del 1640 és més necessària que mai. La lluita per la defensa de la terra i la llibertat, ara passa per #NOMAT i #NOVARIANTC63 i per la independència de Catalunya”. Al mateix escenari el cantant de música familiar Rikus diumenge presentava en primícia la cançó “I la Natura ens crida” de la qual se’n farà un videoclip participatiu amb diverses entitats i ’infants del municipi. 

El dia 29 d’abril en el marc del Mercat de les Herbes es va organitzar un col·loqui a la Casa de la Paraula amb experts i entitats ecologistes per parlar de la necessitat de preservar l’entorn més immediat de projectes, com per exemple la MAT.

Per altra banda en motiu del Tocs de Flors de Sils va tenir lloc l’exposició i espectacle de dansa “El crit del bosc” a càrrec de l’escola de dansa d’Art i la prestigiosa fotògrafa Sonja Srich. Però l’acte més destacat va ser la xerrada de l’històric portaveu de No a la MAT Pasqual Aguilar sobre les afectacions de la MAT a Sils, que va aplegar un centenar de persones als jardins Dexeus.

Les peperes cites seran el dia 4 de juny a les 17 h en motiu de la Festa de la Tortuga a Can Moragues de Riudarenes amb la xerrada del reconegut ambientòleg Josep Maria Mallarach i una acció al sopar popular de la Ruta d’en Serrallonga a Sta Coloma de Farners. I al 19 de juny al matí una gran caminada popular reivindicativa que es farà fins a Farners i que de moment ja hi ha confirmades 25 entitats culturals, esportives i mediambientals  del territori. 

Desplaçat dalt de tot