La majoria del Congrés insisteix en la derogació de la MAT de la Selva

La majoria del Congrés insisteix en la derogació de la MAT de la Selva

La Plataforma No a la MAT Selva s’ha reunit al Congrés amb representants gironins i amb la majoria de partits d’altres circumscripcions

En una declaració conjunta demanen que s’apliqui l’acord de la PNL que insta al govern espanyol a derogar el projecte de la MAT i la Subestació de Riudarenes (la Selva)

Aquest matí ha tingut lloc al Congrés dels Diputats una reunió entre representants de la Plataforma No a la MAT Selva i amb la majoria de partits polítics amb representació a la cambra baixa espanyola.

La reunió ha servit per presentar i actualitzar als assistents la informació sobre la Plataforma No a la MAT Selva, el projecte del ramal i la subestació de 400 kV de Riudarenes i també als principals punts d’aquesta defensa que fa quinze anys que està activa. Amb aquesta trobada també s’ha reafirmat la unitat política, que es manté d’ençà de l’aprovació de la PNL l’any 2016 i que insta al Govern Espanyol a derogar el projecte.  A la reunió hi han participat representants dels partits de PSC-PSOE, Esquerra, En Comú Podem, PdeCAT, Junts, Más País, Compromís.

Abans, a l’entrada del Congrés, s’ha fet una declaració conjunta i una foto reivindicativa amb la presència de diferents mitjans de comunicació. Hi han participat els diputats i diputades gironines: Marc Lamuà (PSC), Joan Margall (ERC), Mariona Illamola (Junts), Laura López  (ECPodem), Sergi Miquel (PdeCAT) i Albert Botran (CUP). També han vingut a donar el seu suport entitats ecologistes com Ecologistes en Acció.

Durant l’estada a Madrid els representants de la Plataforma han aprofitat i han mantingut reunions amb diferents entitats ecologistes i també amb diferents representats polítics. També havien sol·licitat de fer una reunió amb algun representant del Ministeri de Transició Ecològica, petició a la qual la Plataforma no han obtingut cap resposta al respecte.

Declaracions:

La ciutadania ja no pot entendre…

  • que malgrat mantenir les mobilitzacions massives durant més de 15 anys,
  • que malgrat que hi hagi informes tècnics molt concloents dient que aquests projectes són innecessaris i que hi hauria alternatives millors,
  • i que malgrat haver aconseguit tots els acords institucionals possibles que insten a la derogació immediata del projecte,

…no podem entendre que el Ministeri inexplicablement encara no ha apostat per una altra alternativa, encara no ha derogat i segueix endavant. I continuen mantenint a la Planificació un projecte anacrònic, despòtic, desfasat i nociu

Per aquest motiu avui  la majoria de partits polítics del Congrés de les Diputades i Diputats de l’Estat espanyol es reuneixen per signar una Declaració Conjunta en la que:

  1. Es reafirma la unitat política total entorn aquest tema
  1. I es demana que es faci efectiva de manera immediata la Proposta No de Llei aprovada en aquesta seu parlamentària que insta al Govern de l’Estat Español a la paralització i derogació del projecte.

Farem encara més accions per denunciar a tots els nivells possibles incloent a davant les institucions europees, aquest incompliment dels acords de derogació i de les diferents directives europees.  I interpel·lem a Adif, com a actor clau, que posi en marxa la alternativa proposada.

Cada dia que passa és un dia amb més raons, més suports i més aprop de la derogació del ramal de la MAT i de la subestació de Riudarenes.”

Xavi Compte

Portaveu No a la MAT Selva

Desplaçat dalt de tot