No a la MAT Selva impulsa les comunitats energètiques

No a la MAT Selva impulsa les comunitats energètiques

La Plataforma No a la MAT Selva ha organitzat una taula roda amb entitats i experts per donar un impuls a les comunitats energètiques a la Selva

L’activitat està inclosa en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i també en motiu del Dia Mundial del medi ambient.

La Plataforma No a la MAT Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners han organitzat pel dia 8 de juny a les 19 h a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma una taula rodona sobre les comunitats energètiques. Aquesta activitat està inclosa en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i també en motiu del dia Mundial del medi ambient. 

L’objectiu de l’activitat és facilitar un espai de debat i intercanvi d’informació entre experts que aportaran cadascun la seva visió i experiència que faciliti i incentivi la creació de comunitats energètiques a la Selva. Aquesta iniciativa està destinada a ciutadans, entitats i administracions de la comarca que tinguin interès en l’àmbit de la creació de comunitats energètiques. Aquest precisament és una de les formes de continuïtat que està suspesant d’adoptar la Plataforma No a la MAT Selva a partir del moment en que es derogui el ramal de la MAT de Riudarenes.

Els participants a la taula rodona són tècnics experts en l’àmbit;  en Marc Rosselló (gerent de Som Energia), en Josep Ma. Peiró (Membre Comissió Energia en Enginyers Industrials de Catalunya i del Col·lectiu CMES), en Gil Selvans (Tècnic de l’Agència Local de l’Energia d’Osona), en Jaume Salas (Comunitat Energètica Local de la Cellera de Ter) i l’Eugeni Domingo

(Tècnic de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, Agència Comarcal de l’Energia de la Selva.). El moderador serà l’Enric Riera (voluntari i assessor energètic).

CONSULTEU AQUÍ LA GUIA BÀSICA SOBRE COMUNITATS ENERGÈTIQUES

NOTA IMPORTANT: ens hauria agradat que aquesta ocasió haguéssim complet també amb els nostres valors d’igualtat. El fet de prioritzar les experiències locals no ens ho ha fet possible. Continuem treballant perquè entre tots i totes això canviï.

Desplaçat dalt de tot