Participació massiva a la caminada NO MAT

PARTICIPACIÓ MASSIVA A LA CAMINADA REIVINDICATIVA NOMAT A FARNERS

La marxa ha convocat una massiva participació de la societat civil i més de 70 entitats, entre les quals, les comunitats religioses budistes, musulmanes, Sikh i la parròquia de Sta. Coloma i també de caràcter ecologista, cultural, educatiu i esportiu de la comarca de la Selva.

Cal destacar també la representació política a tots els nivells, com ara el MH President Quim Torra, el Director General de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur, els alcaldes i alcaldesses i diputats i diputades de la Diputació de Girona, el Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats.

El recorregut s’ha iniciat avui a les 10:00 del Parc de Sant Salvador i ha arribat fins a l’esplanada de l’ermita de Farners on s’han fet diverses accions reivindicatives.
La resposta a la crida a la participació a la caminada reivindicativa NOMAT a Farners que havia fet la plataforma NO a la MAT Selva ha tingut una resposta massiva. A banda de la participació a nivell individual de molts ciutadans hi han assistit més de 70 entitats ecologistes (Fundació Emys, Ecologistes en Acció, GEPEC) religioses (comunitat budista, la islàmica, la Sikh i la parròquia de Sta. Coloma), esportives (Futbol Farners, Bàsquet, Hoquei Farners, Athletic Silenc…), educatives (totes les ampes dels instituts i les escoles de Santa Coloma de Farners i Sils) i culturals (La Sega 1640, La Confraria de la Ratafia, Guillats de la Selva, Centre Excursionista Farners, Agrupament Escolta Roca Guillera, Òmnium Cultural…). 

També hi ha hagut un bona representació política i institucinal. Els alcaldes dels municipis de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella, Susqueda… Regidors de diferents municipis de la Selva, diversos diputats i diputades del Parlament, Diputació de Girona i del Congrés dels Diputats de la majoria de formacions polítiques (PSC, ERC, Junts, CUP, ECP…).

Una jam session de músics contra la MAT ha rebut al grup nombrós de caminants a l’esplanada de l’ermita. Tot seguit s’ha procedit a la lectura del manifest “La Natura ens Crida”  per part de quatre entitats de les moltes que donen suport a la Plataforma (AMPA Sta Coloma de Farners, Fundació Emys, AE Roca Guillera i Centre Excursionista Farners). A continuació Txell Freixinet ha llegit un fragment del poema “Platja dura” de Joan Vinyoli mentre la Colla els Guillats de la Selva ha aixecat un pilar que ha arrencat l’ovació de tots els assistents.

Per acabar s’ha fet una foto de grup amb totes les entitats i també una foto amb les lletres humanes de NOMAT mentre es feien proclames en favor de la derogació del ramal de la MAT.

Declaracions d’Imma Busquets portaveu de No a la MAT Selva:

“Valorem molt positivament la mobilització d’avui. La resposta massiva de la gent, entitats i representats polítics ha estat espectacular. Avui ha estat una gran festa. El territori enterra així  definitivament el ramal i subestació de la MAT a la Selva.”

 

“El territori ha fet els deures, està a punt i s’ho mereix; ara és el torn del Ministeri, que avui té a sobre la taula la millor proposta tècnica treballada i consensuada amb tot el territori i un mandat clar del Parlament, la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats.  No és moment ni de més taules, ni de més informes, ni de més proclames… és moment de derogar aquest projecte d’una vegada per totes.”
“A la ciutadania ens costaria molt d’entendre que, malgrat tota la feina d’aquests quinze anys aquest despropòsit pugui continuar endavant.  Nosaltres, fins que no arribi aquest moment, seguirem mobilitzats denunciant aquesta situació, com ho hem fet durant els darrers vint-i-cinc anys.

Desplaçat dalt de tot