Front comú al parlament per demanar la derogació definitiva de la MAT de la Selva

FRONT COMÚ AL PARLAMENT PER DEMANAR LA DEROGACIÓ DEFINITIVA DE LA MAT DE LA SELVA

Diputats/des gironins de la majoria de partits del Parlament acorden treballar per demanar la derogació definitiva del ramal de la MAT de Riudarenes.

L’any 2014 el Parlament ja va aprovar una resolució demanant la paralització del projecte i que s’estudiessin les alternatives.

Durant la campanya de les passades eleccions al Parlament de Catalunya del dia 14 de febrer 2021, No a la MAT Selva va mantenir trobades a Can Moragues (Riudarenes) amb els principals caps de llista de la circumscripció de Girona. Ones va acordar que, un cop comencés la legislatura amb els diputats ja electes, es faria una jornada de treball amb tots els de Girona per teixir una estratègia comuna en seu parlamentària.

Avui a les 10h. del matí ha tingut lloc a Can Moragues (Riudarenes) una trobada amb els diputats i diputades gironins, de l’actual legislatura, al Parlament de Catalunya. Hi han assistit Jordi Orobitg (ERC), Ma Antonia Batlle, Pere Albó  i Salvador Vergés (Junts), Dani Cornellà i Montse Vinyet (CUP), Marc Lamuà (PSC) en substitució de Sílvia Paneque que tenia un altre acte. Ha excusat la presència el diputat Lucas Ferro diputat d’ECP per Barcelona (ja que no tenen representació per Girona).

En una primera part de la jornada s’ha fet un repàs cronològic dels principals esdeveniments de la història d’aquest projecte, posant especial èmfasi en els fets i informacions més recents.

En la segona part s’ha pogut debatre sobre la millor estratègia comuna a seguir al Parlament, prenent com a referents l’acord ja subscrit al 2014, la PNL aprovada al 2016 al Congrés dels Diputats, els estudis recents publicats pel Cilma i el CEIC, el posicionament en contra de la Generalitat de Catalunya i el resultat de la taula de Riudarenes per trobar alternatives a aquest projecte.

Durant el matí els participants han pogut conèixer de la mà de l’Ander Achotegui, director de la Fundació Emys amb seu a Can Moragues, els projectes mediambientals i de custòdia del territori que tenen lloc a la finca.

Desplaçat dalt de tot