Un Informe conclou que ni Ramal ni Subestació MAT són necessaris

Un informe conclou que el ramal i la subestació MAT no són necessaris

L’Estudi del CILMA confirma amb dades el que fa anys que el territori defensava: no cal ni el ramal ni la subestació de la MAT

Hi ha alternatives més eficients, econòmiques i amb menys afectació, que el Ministeri hauria d’implementar de seguida.

Aquest estudi és el punt i final de la història del ramal de la MAT i la Subestació, que s’hauria de derogar immediatament.

El Consell d’iniciatives Locals pel Medi Ambient (CILMA) de la Diputació de Girona va fer públic ahir un informe que conclou que no és necessari ni el ramal de la MAT ni la subestació de Riudarenes (estudi PDF)

El principal argument que REE sustentava per a la construcció d’aquest ramal i subestació era l’alimentació de el TAV. L’estudi aporta una proposta molt més eficient i amb molt menys impacte ambiental i social que és alimentar el tren des de la subestació de la Farga (en 3 kms de línia soterrada). A més a més, l’estudi detalla que existeixen alternatives per abastir la Costa Brava sense la necessitat de construir ni la línia ni la subestació.

De la mateixa manera que va passar amb l’estudi encarregat per la Generalitat al Col·legi d’Enginyers, ni als ajuntaments i entitats que sempre ho han sol·licitat, aquesta vegada Red Eléctrica i Endesa Distribución tampoc s’han fet públic les dades de consul de la zona per tal de poder estudiar i plantejar una alternativa vàlida.

A la Subestació de Riudarenes actualment no té cap alimentació d’energia, només Adif hi ha muntat un parc que caldria desmuntar i traslladar a La Farga per tal de poder alimentar el TAV. Aquesta opció fins i tot suposaria un estalvi ja que no caldria ni una línia de 400 kV ni una de 200Kv, ja que es podríen connectar els transformadors de tracció al TAV directament.

“Aquest estudi ha confirmat el que fa anys la Plataforma No a la MAT Selva venia dient: que és una obra innecesaria i desproporcionada i respon a altres interessos que no son del bé comú i no per alimentar el TAV ni la suposada falta de subministrament de la Costa Brava.”

“Aquest estudi, sumat amb tots els anteriors que s’han presentat, ha posat de manifest la falta de transparència de REE. Que els arguments han estat falsos, han enganyat a la població i a les institucions durant una dècada. A més hi ha alternatives més econòmiques i més eficients. Tanta insistència en la construcció d’una obra que no és necessària, quan hi ha molts estudis tècnics que així ho demostren, potser seria denunciable per prevaricació”

“El Ministeri, després de deu anys sense moure la seva posició, amb un argumentari enganyós, ara no té més opció que, segons el que va dir la pròpia Ministra en el Senat el 12/1/21, posar-se a treballar a nivell local amb els agents per derogar el projecte del ramal i la subestació. Aquest estudi posa punt i final al projecte del Ramal i la Subestació de la MAT de Riudarenes.”

Desplaçat dalt de tot