Perejaume dóna suport a NOMAT

Perejaume dóna suport a NOMAT amb l'espectacle Xilema

El dia 14 d’agost Perejaume oferirà un espectacle musical i poètic a la Taverna del Subirà (Osor)

L’expectacle comptarà amb la participació de l’actriu Sílvia Bel i els músics Neus Borrell i  Miquel Joan Escuer

S’anomena xilema a un conjunt de vasos lignosos, parènquima i elements esquelètics que, juntament amb el floema, constitueixen el sistema conductor de les plantes vasculars. També s’anomena així la part de l’arbre formada per l’albeca i el duramen.

El poeta i artista plàstic Perejaume, l’actriu Sílvia Bel, la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan Escuer, conceben aquest recital en el qual la paraula es farà cos, amb els quatre intèrprets asseguts al voltant d’una taula, com invocant els esperits, les muses, que ens vigilen. Hi sentirem fragments de l’obra de Perejaume, de Pagèsiques a Treure una marededéu a ballar, i els versos de Verdaguer i Sant Joan de la Creu, entre d’altres…

La cita serà el proper dia 14 d’agost a les 20 h. El lloc escollit on tindrà lloc l’espectacle és la taverna del Subirà (Osor). Un espai emblemàtic situat en el cor de les Guilleries un paradís situat entre Sant Hilari Sacalm, Osor i Santa Coloma de Farners. Cal realitzar la reserva d’espai mitjançant el telèfon 629 68 23 08

Amb aquesta col·laboració l’artisat Perejaume s’ha volgut solidaritzar i donar suport a la lluita contra el ramal de la MAT que amenaça des de fa 15 anys de la construcció d’una nova línia de molt alta tensió, aquesta vegada el ramal de la MAT de Sta Coloma i Riudarenes de 17 kms.

Com a poeta i assagista, a banda de les obres citades, Perejaume és autor d’Obreda, Cims pensamenters de les reals i verdagueres elevacions i Paraules locals. Amb Brossa, va escriure Cartaci i El bosc a casa. Ha guanyat premis com el Premi Ciutat de Barcelona (2012), el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya (2005) i el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura (2006).

Sílvia Bel és actriu de teatre, cinema i televisió, Premi Memorial Margarida Xirgu l’any 2012 i Premi Serra d’Or 2006. Ha col·laborat amb músics com Lluís Llach i Jordi Savall en diferents concerts poètic-musicals. Actualment, compagina la seva faceta d’actriu amb col·laboracions literàries a diferents mitjans i espais culturals.

Neus Borrell i Miquel Joan Escuer són un duet de veu i guitarra que busca en la poesia una font de composició i interpretació musical. Junts, han publicat l’EP Tot dorm.

Com arribar a la Taverna del Subirà:

https://goo.gl/maps/DoVq6frVehEYizWHA

L’accés més habitual és per pista forestal des del nucli de Sant Hilari Sacalm. També s’hi pot accedir des de Santa Coloma de Farners, passant per Castanyet i l’ Espinau o bé des d’Osor per la pista que comença pocs metres abans de l’arribada al poble des d’Anglès.

Desplaçat dalt de tot