El ramal de la Selva al The Guardian

The Guardian fa ressò de la queixa dels eurodiputats sobre el ramal de la Selva

A l’edició d’avui dia 2 de juny del diari anglès The Guardian apareix un article dedicat a les preocupacions dels eurodiputats sobre els fons Covid de la UE per una “recuperació verda” podrien anar a finançar projectes preocupants, com per exemple i cita literalment: “una línia de 34 torres elèctriques al costat de la riera de Santa Coloma, designada com a espai natural protegit en el marc de la iniciativa Natura 2000 de la UE, que és un punt important per a la migració d’aus al nord-est d’Espanya. El projecte suposa un desenvolupament superficial de la construcció d’una línia elèctrica subterrània d’alt voltatge que connecta França i Espanya“, el ramal de la MAT a la Selva.

També fa referència a la carta que el passat mes d’abril varen enviar els eurodiputats set catalans (Jordi Solé, Diana Riba, Ernest Urtasun, Javi López, Carles Puigdemont , Toni Comín i Clara Ponsatí) a la comissària d’energia, Kadri Simson, on denuncien que “L’avaluació d’impacte ambiental és insuficient i obsoleta. No presenta la informació bàsica necessària en el seu impacte substancial sobre les espècies en perill d’extinció

A més, cita la resposta de la Comissió Europea sobre una altra carta dels eurodiputats d’Els Verds/ALE criticant les deficiències dels Plans estatals pels Fons de Recuperació Europeus. En aquesta carta es feia també referència al ramal de la MAT i va dir al respecte: “No s’acceptarà un pla que no assoleixi l’objectiu o que contingui mesures que facin danys significatius als objectius ambientals

Des de la Plataforma No a la MAT Selva manifestem que 

  • Estem satisfets que els reiterats incompliments de Red Eléctrica de España i el Ministeri de Transición Ecológica i Reto Demográfico (MITECO) siguin denunciats i escoltats en espais supranacionals com el Parlament Europeu i també en mitjans de comunicació de prestigi com The Guardian.
  • Aquest fet reforça el nostre discurs que el projecte del ramal de la MAT de la Selva és un projecte agressiu amb el territori, democràticament derogat i és un model energètic caduc, no és energia neta, incompatible amb els objectius 2030 de la UE. 
  • Demanem que es derogui definitivament aquest projecte de la planificació elèctrica 2021-2026 que el MITECO té en fase d’aprovació. Recordar que el passat mes d’abril es van presentar 1.659 al·legacions individuals, també a nivell d’entitats ecologistes del territori (Emys, Iaeden, Naturalistes de Girona, Ecologistes en Acció…) i de totes les administracions del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya) en contra d’aquest ramal.

Àudio amb les declaracions

Desplaçat dalt de tot