Es presenten més de 1.500 al·legacions contra el ramal de la MAT

Nou rebuig contundent del territori cap a la proposta del Ministeri i REE d’incloure el projecte a la planificació 2021-2026.

El dia 21 d’abril finalitzava el termini per a presentar al·legacions a l’esborrany de la  planificació energètica pel període 2021-2026 del Ministerio de Transición Ecológica i Reto Demográfico i Red Elèctrica de España. Aquesta proposta de planificació inclou per l’any 2023 l’obra del ramal i la subestació i el ramal de la MAT de Riudarenes i Santa Coloma de Farners.

La Plataforma No a la MAT Selva va engegar la campanya “Presenta la teva al·legació per a la derogació” per fer una crida a  tothom a presentar-ne. La resposta del territori ha estat, com era d’esperar, contundent, i s’han presentat més de 1.500 al·legacions.  

Aquest allau  és un bon indicador del fort rebuig que aquesta obra té en el territori, que malgrat han passat més de 15 anys del seu anunci, es manté més fort i unit que mai. Fins i tot, darrerament, des d’Europa s’ha preguntat a l’executiu espanyol sobre aquest projecte.

Representants de la Plataforma es van reunir amb el Ministeri aquest dilluns

Aquest dilluns va tenir lloc una reunió de representants de la Plataforma amb el Subdirector General d’energia Elèctrica, el Sr. Carlos Redondo. Era a primera vegada que un representant del ministeri es reunia amb la plataforma i aquest gest va ser especialment agraït per l’entitat. Durant la reunió la plataforma va poder presentar-se i també explicar els principals motius per la seva oposició a aquest projecte des de fa 15 anys i es v posar a la disposició del Ministeri per ser actius el la recerca d’una alternativa (que n’hi ha) al territori. Per la seva banda el Sr. Carlos Redondo va manifestar que sense un ampli consens en el territori és molt complicat fer obres d’aquest tipus i que ara era el moment per fer una proposta des del territori per incloure-la a la planificació 2021-2026. En referència a les al·legacions presentades va manifestar que les estudien amb interès totes les al·legacions i tindrem molt en compte aspectes socials, mediambiental, a més dels energètics.

Des de la Plataforma No a la MAT Selva comenten que:

“La resposta ha estat molt contundent, s’han presentat més de 1.500 al·legacions, de particulars, entitats ecologistes i també la majoria d’administracions afectades”.

“Una vegada més, i ja fa més de 15 anys que ho fem, el territori ha fet una nova demostració d’unitat i de rebuig a aquest projecte que a hores d’ara ja està democràticament derogat. L’oposició és més gran i forta que mai”.


“Ens mereixem tancar aquest projecte i, si realment el territori necessita alguna infraestructura, centrar tota l’energia a concretar les alternatives que ja hi ha i que nosaltres demanem que en cap cas sigui una MAT”.


“La plataforma confia en que el Ministeri i Red Eléctrica atenguin a la demanda de la ciutadania i també de les institucions que els representen, i que entenguin que les necessitats de subministrament energètic han de tenir en compte la repercussió social i ambiental de les seves estructures”.

Declaracions de la Plataforma No a la MAT Selva
Desplaçat dalt de tot