Exposició “El crit del bosc” sobre la MAT

La fotògrafa alemanya Sonja Stich escull la lluita contra la MAT per l’exposició: “El crit del bosc” 

Sonja Stich és una reconeguda fotògrafa alemanya especialitzada en reportatges de persones i natura que s’ha interessat pel moviment de NO a la MAT a la Selva. 

L’exposició és un recull gràfic del bram de dolor que fa el bosc a través de les persones, plantes i animals del territori davant l’agressió del projecte de la MAT.

El 23 d’abril, el dia de Sant Jordi, a Santa Coloma de Farners s’inaugura l’exposició “El Crit del Bosc” que documenta el paisatge i les persones afectades pel projecte del traçat de la nova línia de Molt Alta Tensió (MAT) que volen construir, un cop més,  pels boscos de les Guilleries.

La fotògrafa alemanya Sonja Stich, especialitzada en fotografia documental, va visitar recentment la zona afectada i va poder capturar en les seves fotografies artístiques als seus habitants, així com  la flora i fauna en perill. Així doncs la fotògrafa ha escollit aquest tema pel seu proper treball fotogràfic i també ha preparat, juntament amb membres de la Plataforma No a la MAT i l’entitat Transalquimia, l’exposició que tindrà lloc del 23 d’abril fins el dia 9 de maig a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

Sonja Stich, que va néixer a Bonn  i que viu a Barcelona amb la seva família, ha participat en algunes exposicions internacionals i ha guanyat diversos premis pels seus retrats de dones, nens, famílies i paisatges. Les seves obres enfoquen sobretot la relació entre els éssers humans i la natura. 

En aquest cas s’ha volgut centrar en el bram que fa el bosc, al que sembla que molts de nosaltres no sabem o no volem escoltar, davant l’agressió sistemàtica que rep, com per exemple, de projectes com la MAT. Una agressió que silenciosament va intoxicant el nostre entorn; un ecocidi.  L’exposició és una experiència d’immersió, a través de l’art, a la natura profunda  que convida a les persones a passejar per diferents estats del bosc: bellesa, dolor… . El bosc crida a través de les plantes, animals i persones; i precisament les  persones tenim el deure de portar al present la veu de les generacions futures.

Sonja Stich

Sonja Stich és una fotògrafa de documentals especialitzada en dones, nens i famílies. Viu entre el seu país d’origen, Alemanya, i la seva actual casa de Barcelona. Documenta la seva pròpia família, així com la gent i el paisatge que l’envolta. El seu treball es basa en la relació humana amb la natura i la família.

Exposicions destacades:

2020 International Center of Photography, New York, NY, ICP concerned

2020 Don’t take pictures „View from here“

2019 PhotoPlace Gallery, Middlebury VT, „Contemporary Landscape“ (group exhibition)

2019 Light Leaked, „Archiving Time: Aging and Legacy“ (group exhibition)

2019 PhotoPlace Gallery, Middlebury VT, „Trees: Life in the Slow Lane“ (group exhibition)

2019 Click Away, Dana Point, CA (group exhibition)

2016 One Ocean Club, Barcelona, Spain „Agua“ (solo exhibition)

2016 Click Away, Seattle (group exhibition)

2015 Click Away, San Antonio (group exhibition)

2015 Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Barcelona, Spain (group exhibition)

2014 Click Away, Salt Lake City (group exhibition)

Premis destacats:

  • Documentary Family Awards
  • This is Reportage Family
  • NY Photo Curator

Les seves fotos han estat publicades: 

  • International Center of Photography 
  • Photo Place Gallery
  • Photography Monthly
  • Shots Magazine
  • Huffington Post
  • Click Magazine

Pàgina web: 

http://www.sonjastich.de/about-me/

Desplaçat dalt de tot