Crida a fer al·legacions NOMAT en massa

No a la MAT Selva facilitarà la presentació a través de la seva web.

L’obra ha tornat a sortir a l’esborrany de la planificació elèctrica del govern espanyol pels propers anys.

El Ministerio de Transición Ecológica i Red Elèctrica de España han fet públic la planificació energètica pel període 2021-2026, concretament l’any 2023,  on hi està inclòs la subestació i el ramal de la MAT de Riudarenes i Santa Coloma de Farners.

Fins el dia 21 d’abril els ciutadans, entitats i administracions poden presentar al·legacions.

La notícia arriba just en el moment que s’ha obert un espai  de negociació del territori amb Red Eléctrica de España per buscar una alternativa menys agressiva i més sostenible. Aquesta és una nova oportunitat per tornar a denunciar les vulneracions del projecte, tornar a mostrar el fort rebuig social que té i  tornar a exigir la seva derogació definitiva. 

El ramal ha “sobreviscut” a diferents planificacions anteriors sense arribar a executar-se, però està més viu que mai i, sense cap mena de dubte, ara estem davant del moment més decisiu de la seva història. És l’hora de mantenir el compromís, de fer un darrer esforç que pot ser històric, per tombar aquesta obra i obrir espai per concretar les alternatives viables que ja hi ha sobre la taula.


La Plataforma No a la MAT Selva ha engegat la campanya “Presenta la teva al·legació per a la derogació” per fer una crida a que tothom en presenti  i també que ho comparteixi amb familiars i amics perquè  també ho facin. La plataforma ha creat la pàgina web www.noalamatselva.cat/derogacio  en la que dona informació i facilita molt el tràmit

Desplaçat dalt de tot