Nou video “Carregats d’arguments”

La història del ramal de la MAT és fosca, però ha arribat l’hora de parlar clar, amb franquesa, per respecte a la veritat i al territori. És l’hora dels arguments.

1. Tècnicament està mal resolt. Hi ha fins a sis alternatives més viables.

2. Està sobredimensionat. La MAT serveix per transportar l’energia a llargues distàncies. Fer-la per a 17 kms és absurd. No cal fer una infraestructura tan gran i tan agressiva per a distàncies així de curtes.

3. Res ni ningú justifica aquest projecte, que no busca el bé comú, i no millorarà ni el subministrament ni la quantitat d’’electricitat que ens arriba a casa.

4. Provocarà un dany immens i irreparable al medi ambient i un impacte aclaparador en el paisatge.

5. Perdrem qualitat de vida i es posarà en perill la salut. Augmentarà el risc d’incendis forestals.

6. Es degradarà el nostre patrimoni mil·lenari i afectarà diversos sectors econòmics.

7. Ningú vol aquest projecte, tot el territori hi ha votat en contra i , tant el Parlament com el Congreso, han prescrit la seva derogació.

8. El Tren d’Alta Velocitat, en contra del que dèien, està funcionant sense necessitat del ramal de la MAT.

Per tot això demanem que el Ministerio anul·li immediatament aquest projecte. I també reclamem que, abans de fer cap infraestructura nova, se’n justifiqui la necessitat amb dades reals, que es tinguin en compte les alternatives proposades i que es compti amb la participació́ de les persones que habiten el territori.

Volem una opció més sostenible i més respectuosa, que sigui l’inici d’un nou model energètic. Per respecte a la veritat: N​o a la MAT, ni aquí ni enlloc! Vídeo realitzat per Adrià Expòsit Goy (vimeo.com/adriaexpositgoy)MOSTRA’N MENYS

Desplaçat dalt de tot