Debat polític intens sobre la MAT i el model energètic a la Selva

La representant de CIU anuncia que el Govern ha encarregat un informe a una empresa privada externa sobre la necessitat del Ramal de Santa Coloma i Riudarenes
foto debat

 
No a la MAT Selva ha reunit aquest matí a representants de tots els partits polítics del Parlament per debatre i conèixer la seva posició sobre la MAT i el seu Ramal per la comarca. L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca de  Santa Coloma de Farners i ha comptat amb l’assistència de diversos diputats del Parlament i ha sigut moderat per Marc Vilahur, membre de la Plataforma i responsable de la reconeguda Fundació Emys.
Amb més o menys contundència, tots els partits llevat del PP han estat totalment d’acord en que cal aturar cautelarment el Ramal de Santa Coloma i Riudarenes per tornar-ne a revisar la necessitat i l’adequació als temps actuals. I han posat l’accent en la necessitat que la informació a partir de la qual es prenguin les futures decisions ha de ser fiable i lliure de manipulacions; ERC, C’s i la CUP han afegit que aquest debat no ha de ser tancat, sinó que la societat civil ha de tenir-hi un paper determinant.
Però no només s’ha parlat del cas particular de la Selva, sinó que s’ha parlat també quin és el model energètic i als interessos als que la MAT respon, de quina manera s’han aplicat políticament aquesta i altres infraestructures i quins canvis necessitem com a societat per aconseguir una gestió sostenible del territori.
Seria impossible resumir totes les opinions que s’han expressat, però des de No a la MAT Selva volen destacar com s’ha posat en primer pla polític allò que fa pocs mesos semblava adormit. Afegeixen, a més, que veuen amb certa satisfacció incrèdula com diversos partits que havien estat a favor de la línia cada cop adopten més els arguments que l’oposició a la MAT esgrimeix des de fa més d’una dècada.
La sorpresa ha vingut quan Dolors Rovirola –diputada per CIU al Parlament i alcaldessa de Vilademuls, població afectada per la MAT –ha revelat que el Govern de la Generalitat ha encarregat a una empresa externa la valoració de la necessitat de la línia. La Plataforma No a la MAT Selva vol mostrar la seva sorpresa davant d’aquest fet, que aparentment s’ha fet sense tenir en compte els acords presos en la seva reunió amb el Govern.
Marc Vilahur s’ha acomiadat dels participants en el debat demanant-los que siguin responsables en les seves decisions i que no es tanquin en fer política de despatx, sinó que incorporin els arguments i les propostes que la societat civil fa des del carrer.
debat mat

Desplaçat dalt de tot