Amatents perquè s'aturi el ramal de la MAT

Primer de tot voldríem explicar la situació actual del projecte del ramal de la MAT de la Selva. Que ningú es pensi que amb la consulta ja hem aturat el ramal, ja vam dir al seu dia que aquí no s’acabava res, sinó que començava. L’execució de les obres de moment està aturada, però Red Elèctrica de España, l’empresa que les té encarregades, ja ha respost les al·legacions presentades pels propietaris afectats, només aquestes, les de la resta de persones considera que no les ha de contestar.
I també volem explicar la feina que hem anat fent i haurem de continuar fent, feina sorda però imprescindible per a que s’executi la voluntat ciutadana, expressada rotundament a les urnes, d’aturar aquest ramal. Durant aquesta primavera la plataforma No a la MAT Selva hem treballat a nivell polític per aconseguir la suspensió dels permisos d’obra, i la feina està donant alguns resultats, però encara no hi res definitiu i cal continuar. Primer es va aprovar una moció a la diputació que com molts ja sabreu la vam portar al Parlament i també es va aprovar, també s’han mantingut reunions amb els grups parlamentaris i amb el govern, i a primers d’aquest mes de juny el Parlament va aprovar una resolució que insta al govern de la Generalitat a promoure la suspensió dels permisos d’obra en el termini de tres mesos. Aquí cal dir que això suposa la revocació dels permisos que la mateixa Generalitat va aprovar anys enrere, cosa que és una petita victòria política, però la competència última no és de la Generalitat sinó del govern central.
Però per defensar la suspensió, el govern de la Generalitat ens ha anunciat que redactaran un informe tècnic sobre la necessitat del ramal, i ens demana que demostrem nosaltres també amb un altre informe tècnic la no necessitat del ramal. Amb les gestions que hem fet des de No a la MAT Selva i des de l’Ajuntament hem aconseguit el compromís de la diputació de Girona per pagar aquest informe tècnic, el nostre, això era el primer problema, ja que la plataforma no té diners, ara el segon serà trobar un equip d’enginyers elèctrics disposats a fer aquest informe.
Però no som els únics que treballem, l’altra part, Red Eléctrica, també desplega totes les seves armes per influir en tirar endavant el projecte. Ho vam veure per exemple el dia que havíem d’anar a parlar amb el govern de la Generalitat, que va sortir un article a pàgina sencera al diari llançant una sèrie de consignes sobre la necessitat i modernitat de la MAT, i amb amenaces entre línies de no garantir el servei elèctric, i en altres articles apareguts en moments clau. I ens imaginem, seríem ingenus sinó, que també estan fent les seves gestions a nivell polític. I la lluita és molt desigual, ells són professionals i una empresa amb molts de calers, i nosaltres som voluntaris sense un duro. L’únic que tenim a favor són els arguments (però amb això s’ha vist tantes vegades que no n’hi ha prou), els vots de la consulta i el suport de la ciutadania.
I aquest suport i col·laboració de la ciutadania continuarà essent clau els propers mesos. Pensem que l’estiu és l’època més crítica de l’any, quan la gent més desconnecta i pensa més en les vacances que en política, i quan també desconnecten els polítics, especialment el mes d’agost, i quan sabem per experiència que aprofiten per posar en marxa les coses més polèmiques, i per intentar influir en l’opinió general. No ens estranyaria gens que aprofitessin aquest mesos per començar la preparació de les obres del ramal, sense respectar els terminis legals ni res, per això volem demanar a tothom que us mantingueu alerta i aviseu si veieu marcar el terreny o obrir camins allà on tenen planificades les torres. I no ens estranyaria tampoc gens que tornéssim a tenir apagades de llum en ple estiu i que surtin dient allò que ja van dir fa uns anys “veieu com necessitem la MAT”, no us ho creieu, forma part de la seva estratègia d’influir en l’opinió pública.
 
Per això us demanem que us mantingueu amatents per aturar el ramal.
Perquè tu, ciutadà,  puguis col·laborar hem creat el hashtag #sometentsmat i mantenim el correu [email protected] per mantenir l’alerta de moviments.

Desplaçat dalt de tot