El Parlament demana revisar el Ramal de la MAT i reclama una reunió amb REE

Imatge

Fa dues setmanes membres de No a la MAT Selva van reunir-se al Parlament amb els diversos grups parlamentaris per traslladar als responsables polítics els 6001 vots de la consulta sobre la MAT. D’aquesta trobada van sortir diversos compromisos per part de CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, compromisos que aquesta setmana ja s’han materialitzat.

Els cinc grups han entrat a tràmit conjuntament una moció on es demana que es torni a estudiar la necessitat actual del ramal, amb l’objectiu de revisar si cal construir-lo i si el traçat actual és el més convenient. Aquesta proposta s’aprovarà al següent Ple del Parlament, però els partits han volgut explicitar ja des d’ara la seva opinió presentant-la junts.

També de forma unitària els 5 grups parlamentaris han enviat avui una carta al president de REE on, després de citar diversos dels arguments esgrimits per No a la MAT Selva, li demanen una reunió urgent per tal “d’intercanviar parers”.

Aquestes dues accions formen part de les diverses reaccions polítiques que hi ha hagut després de la Consulta sobre la MAT, a les quals cal afegir el compromís de tornar a estudiar la idoneïtat del Ramal que la Generalitat va prendre el dimarts, també després de reunir-se amb membres de No a al MAT Selva i representants de l’Ajuntament de Santa Coloma.

Des de la plataforma ciutadana estan satisfets que el desacord del territori estigui entrant al curs polític, però seguiran fent feina per mantenir viva la pressió dels ciutadans i el suport a un nou model energètic adaptat a les necessitats real dels ciutadans i del territori.Imatge

Desplaçat dalt de tot