La Generalitat i No a la MAT Selva s'emplacen per iniciar un estudi de viabilitat de la MAT

Captura de pantalla 2014-02-11 a las 21.34.45
No a la MAT Selva s’ha reunit avui amb representants del Govern de la Generalitat per tal de traslladar els resultats de la Consulta sobre la MAT i reclamar un cop més que s’aturi i s’arxivi el projecte del Ramal de Santa Coloma i Riudarenes. Els han rebut el Sr. Pere Torres, Secretari d’Empresa i Competitivitat i el Sr. Pere Palacín, Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial i Ferran Roqueer director territorial d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catulnya que han escoltat les reclamacions que des de la Plataforma ja es van transmetre al Parlament fa poques setmanes.
Segons la plataforma ciutadana, que compta amb el suport de la Diputació de Girona i una àmplia majoria del Parlament de Catalunya a les mocions que reclamen un replantejament de la necessitat actual de la línia i els 6000 vots de la consulta popular, ara és el torn que el Govern prengui les mesures necessàries per fer efectiva la paralització cautelar del projecte.
Amb la contundència d’aquest suport els portaveus de No a la MAT Selva han demanat als representants del Govern de la Generalitat que es torni a estudiar la necessitat actual del projecte i que, en tot cas, s’estudiïn alternatives més realistes: respectuoses i ajustades a les demandes reals del territori, demanant també “a la Generalitat de Catalunya que intervingui sol·licitant la suspensió del procediment d’autorització”, per tal d’evitar els danys irreversibles que l’inici de les obres suposarien.
Tot i deixar clar que les competències de la Generalitat en aquesta matèria són limitades, el Govern s’ha compromès a replantejar la idoneïtat del projecte en un procés de treball amb els diferents experts coneixedors del territori, la plataforma ciutadana No a la MAT Selva i els tècnics competents de la Generalitat.
La plataforma ciutadana No a la MAT Selva es sent lleugerament optimista respecte els resultats de la trobada i amb tota la voluntat de seguir treballant en favor d’un replantejament del projecte i d’una política energètica més enfocada a cobrir les necessitats del territori.
Segueixen les accions informatives a la Selva 
Tanmateix des de No a la MAT Selva segueixen apostant no només pel rebuig a la línia, sinó també pel plantejament d’un nou model energètic més just per les persones i el territori. Per això, tot i estar movent fils en la via política, tenen la voluntat de “seguir fent feina de formiga removent la consciència dels nostres conciutadans”. Ja tenen diverses accions preparades pel següent mes, com la seva presència al Carnestoltes de la capital selvatana sota el lema “que no ens disfressin les nostres muntanyes” o la celebració d’una jornada tècnica amb la presència d’experts en el mon de la política ambiental, el periodisme ambiental i la gestió energètica del nostre territori.

Desplaçat dalt de tot