Cal seguir treballant per derogar el ramal de la MAT

CAL SEGUIR TREBALLANT PER DEROGAR EL RAMAL DE LA MAT

La plataforma demana a les administracions un esforç final en aquest moment crític per treballar per les alternatives que no contemplin una MAT.

Han calgut molts anys i molts esforços per forjar una unanimitat d’institucions, partits polítics i tècnics per aturar aquest projecte. Ara el territori es mereix la derogació del ramal per poder obrir un nou escenari de futur, amb més tranquil·litat, en el que es pugui focalitzar tots els esforços a buscar la millor alternativa pel bé comú.

De moment no hi ha hagut cap moviment per part del Ministerio ni Red Eléctrica per derogar el ramal de la MAT a la Selva i per tant el projecte està més viu que mai.

Des de No a la MAT Selva estem contents que hagi tingut lloc la segona reunió amb totes les administracions i empreses implicades amb el projecte de la MAT. És un bon indicador del compromís i la unitat per derogar el ramal i buscar una solució alternativa gaudeix de bona salut. Una unitat que ve de molt lluny, i que ha costat molt d’esforç. Es va iniciar amb les mocions per part dels Ajuntaments, Consell Comarcal de la Selva, Diputació de Girona i va culminar amb la resolució del Parlament i també amb la PNL aprovada pel Congrés dels Diputats.

A aquesta unitat de les institucions, partits polítics i també del teixit social i empresarial, s’hi suma també el consens tècnic.  Estudis de Cilma de la Diputació de Girona o més recentment, del del Col·legi d’Enginyers de Catalunya (encarregat per la Generalitat) evidencien que hi ha com a mínim 6 alternatives viables i menys agressives pel territori que el “desproporcionat i agressiu“ ramal de la MAT. Red Eléctrica no pot proposar alternatives objectives perquè és part interessada; té un interés particular, no pel bé comú. 

Avui REE no ha manifestat la voluntat ni ha fet cap moviment per eliminar el projecte del ramal actual. Tampoc han justificat amb dades reals la motivació de la construcció del ramal de la MAT. Les suposades “restriccions” que pateix el Tren d’Alta Velocitat i les “necessitats energètiques de la Costa Brava” si no es demostren en dades, només fan d’espantaocells. I cada vegada són menys creïbles. 

Així doncs, si hi ha una decisió que compta amb una unanimitat de tothom és la derogació del ramal de la MAT. Instem al Ministerio de Transición Ecológica y el Reto Demográfico que faci efectiva la PNL aprovada pel Congrés de Diputats i que derogui el ramal de la MAT. També al govern de la Generalitat de Catalunya a defensar aquesta voluntat i unanimitat amb contundència davant del Ministeri i Red Eléctrica. 

Fem una crida a totes les administracions involucrades en aquesta taula que defensin les alternatives més sostenibles, que en cap cas sigui una MAT.

Desplaçat dalt de tot