La Diputació i l’Ajuntament de Santa Coloma es reafirmen en la derogació la MAT

La Diputació i l’Ajuntament de Santa Coloma es reafirmen en la derogació la MAT

La unitat política de les dues administracions representa un punt d’inflexió en el nou desafiament de les elèctriques Endesa i REE

La via política pren protagonisme

La unitat dels partits polítics a la Diputació de Girona i de l’ajuntament de Santa Coloma de Farners s’ha tornat a fer ben visible amb un missatge inequívoc en contra del ramal de la MAT i a favor de la seva derogació definitiva.
Pel que fa al ple de la Diputació, tots els grups han votat subscriure la moció de la plataforma No a la MAT Selva que ja havia estat aprovada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners on es reclama a l’Estat fer efectiva la derogació del projecte del ramal. També s’ha recordat que el projecte té “el rebuig” del territori i que s’està treballant “a nivell polític” amb el govern espanyol per trobar una solució.

Unitat a Santa Coloma de Farners

Per la seva banda, en una reunió a proposta de la comissió d’Acció Local, s’ha reunit una representació de tots els partits polítics de l’ajuntament de Santa Coloma de Farners per comentar les darreres novetats sobre el ramal i reafirmar el seu compromís per la seva derogació efectiva.
Durant la trobada s’ha aprofitat per comentar les últimes novetats vinculades a les accions unilaterals d’Endesa a Riudarenes per la construcció de la subestació elèctrica, pas previ a l’execució del ramal de la MAT i també la necessitat de seguir donant suport a la via política unitària de totes les administracions que ha d’acabar amb una negociació amb el govern espanyol perquè aprovi la derogació definitiva.

Ressò en els mitjans de comunicació

La notícia ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació, us en mostrem alguns exemples:

Pròximes accions

La plataforma repetirà l’encartellada popular divendres 24 de juliol a Sils muntant també una parada informativa a partir de les 10:00 al Passeig Cosme i Damià. També disposarem de fotomaton i, en aquesta ocasió, hi haurà música en viu a les 12:00h.

En paral·lel les comissions d’Acció Local, Mobilització i Comunicació treballen intensament en altres accions arreu del territori per conscienciar i fer visible la indignació dels ciutadans davant d’aquesta enèsima agressió.

Notícies vinculades

Desplaçat dalt de tot