Santa Coloma i Riudarenes es bolquen en una encartellada per la derogació de la MAT

Santa Coloma i Riudarenes es bolquen en una encartellada per la derogació de la MAT

Centenars de vianants i comerciants d’ambdues poblacions afectades se sumen a les activitats proposades per la plataforma No a la MAT Selva

Accions a peu de carrer per a conscienciar la població

Èxit total de participació en les activitats organitzades el cap de setmana per la plataforma No a la MAT Selva amb l’objectiu de conscienciar als ciutadans de les poblacions afectades que la lluita contra aquesta infraestructura innecessària ha entrat en un moment decisiu en què cal la mobilització de tothom per aconseguir la derogació definitiva.

En una jornada festiva i reivindicativa, s’han muntat paradetes al centre de cada població per informar els veïns de quina és la situació actual i demanar-los que se sumin a la campanya La natura ens crida derogar la MAT per conscienciar als veïns que el problema és ben latent i que si entre tots no hi fem res la companyia elèctrica Endesa s’acabarà imposant per construir la subestació de Riudarenes, que és el pas previ perquè REE executi el Ramal de la MAT.

Grups de voluntaris de la plataforma han recorregut els principals carrers comercials per a repartir cartells entre els veïns i comerciants que han accedit de grat a enganxar-los als seus establiments en senyal de protesta i per conscienciar els conciutadans que encara s’està lluny d’aconseguir solucionar aquesta greu agressió al territori.

A la mateixa paradeta s’ha instal·lat un fotomaton on tothom ha pogut expressar el seu malestar amb una fotografia lluint un cartell reivindicatiu que s’ha penjat a les xarxes socials de la plataforma amb l’objectiu de viralitzar aquesta indignació. Molts veïns també han comprat la samarreta de No a la MAT per contribuir a les despeses que suposa organitzar esdeveniments com aquests.

Pròximes accions

La plataforma repetirà l’encartellada popular divendres 19 de juliol a Sils muntant també una parada informativa a partir de les 10:00 al Passatge Sant Cosme i Damià. També disposarem de fotomaton i, en aquesta ocasió, hi haurà música en viu a les 12:00h

En paral·lel les comissions d’Acció Local, Mobilització i Comunicació treballen intensament en altres accions arreu del territori per conscienciar i fer visible la indignació del ciutadans davant d’aquesta enèsima agressió.

El compromís de No a la MAT Selva

No a la MAT Selva reforça el seu compromís de fomentar el diàleg entre les administracions que, a tots els nivells possibles, ja s’han mostrat favorables a la derogació del Ramal i a vetllar perquè s’executi com més aviat millor. També a mantenir-se ferms amb relació al famós lema NO a la MAT, ni aquí ni enlloc i a mostrar el seu rebuig a qualsevol altra alternativa que contempli la construcció d’un línia d’aquest tipus. També expressa la seva determinació a favor de les energies alternatives sostenibles com a model de futur en el nostre territori.

Notícies vinculades

Desplaçat dalt de tot