No a la MAT Selva es reorganitza per l’embat final del ramal

No a la MAT Selva es reorganitza per l’embat final del ramal

El renovat comitè executiu crea les comissions d’Acció Local, Mobilització i Comunicació per aconseguir la derogació definitiva de la MAT

La plataforma acorda fomentar el diàleg entre les administracions que han d’executar la derogació i es reafirma en el seu compromís de “No a la MAT, ni aquí ni enlloc”

El renovat comitè executiu de la plataforma No a la MAT Selva s’ha reunit en sessió extraordinària, després de l’assemblea del passat dia 8, davant la situació d’urgència que suposa l’imminent inici d’obres de la subestació elèctrica de Riudarenes -pas previ a construcció del Ramal de la MAT-. En aquesta trobada han acordat crear tres comissions noves amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar al territori davant de les accions unilaterals que REE i Endesa Distribución està duent a terme per aconseguir els seus objectius.

Compte enrere: o deroguem la MAT o ens l’imposaran!

La crida a la participació durant l’assemblea del dia 8 va obtenir una participació massiva amb un centenar de persones que es van afegir a la plataforma i en l’organització de les comissions acordades. Un fet que demostra la gran implicació del territori i el gran rebuig que cada vegada més desperta aquesta obra a la comarca de la Selva.

Pel que fa a les comissions, la d’Acció Local vetllarà per informar a peu de carrer de la gravetat del moment a través de reunions amb els representants dels ajuntaments i el teixit associatiu dels municipis afectats. La Comissió de Mobilització serà l’encarregada de pensar i executar accions de protesta pacífica mobilitzant els ciutadans amb l’objectiu de mostrar el malestar d’una lluita que fa més de 25 anys que dura. I la Comissió de Comunicació donarà a conèixer totes aquestes accions a través de l’online i el contacte amb els mitjans de comunicació i crearà estratègies per explicar la gravetat del moment i la història d’aquesta lluita. Actualment ja està en marxa a les xarxes socials la campanya La Natura ens crida per derogar la MAT on desenes de ciutadans estan expressant la seva indignació publicant vídeos i fotografies.

Renovació del Consell Executiu

Davant d’aquesta situació crítica, No a la MAT Selva es reforça amb l’entrada al consell executiu d’una quinzena de membres, professionals acreditats, que formen part del teixit associatiu del territori, entre els quals hi ha activistes socials i mediambientals històrics, per enfortir i enriquir la direcció de la plataforma de cara a fer front a l’embat final per aconseguir la derogació efectiva del Ramal de la MAT.

El compromís de No a la MAT Selva

No a la MAT Selva reforça el seu compromís de fomentar el diàleg entre les administracions que, a tots els nivells possibles, ja s’han mostrat favorables a la derogació del Ramal i a vetllar perquè s’executi com més aviat millor. També a mantenir-se ferms amb relació al famós lema NO a la MAT, ni aquí ni enlloc i a mostrar el seu rebuig a qualsevol altra alternativa que contempli la construcció d’un línia d’aquest tipus. També expressa la seva determinació a favor de les energies alternatives sostenibles com a model de futur en el nostre territori.

Notícies vinculades

Premsa

Desplaçat dalt de tot