El Parlament també diu No a la MAT

Acord de la majoria de partits per aturar el ramal de la MAT
P1110466

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=6918185
L’èxit de la consulta sobre la MAT comença a donar resultat al parlament. Avui membres de la plataforma ciutadana NO a la MAT Selva i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’han reunit amb representants de tots els grups parlamentaris excepte C’s al mateix parlament per informar dels resultats de la consulta i traslladar als representants del poble la voluntat ciutadana d’aturar el projecte.
Amb la força dels més de 6000 vots del referèndum del passat diumenge 26 de Gener han demanat que els partits donin suport a un text similar al que es va aprovar en moció d’urgència el passat dimarts dia 28 a la Diputació de Girona on es sol·licita explícitament l’aturada del projecte i l’avaluació de la idoneïtat del mateix i d’alternatives possibles. La moció ha rebut el ple suport de la majoria dels partits de l’arc parlamentari excepte el PP que s’ha avingut parcialment a la decisió.
Alhora CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP s’han compromès a traslladar al representant del Govern de la Generalitat de Catalunya la necessitat d’una trobada amb la plataforma ciutadana per valorar el projecte i que alhora prenguin les mesures necessàries per fomentar una suspensió cautelar del mateix.
P1110443
Finalment també s’ha acordat la realització d’una reunió entre els representants dels diferents grups polítics amb representació parlamentària i REE per tal de valorar la necessitat del projecte i possibles alternatives a la proposta actual.
Amb aquest acte la plataforma ciutadana NO a la MAT Selva impulsa la seva acció política per replantejar el projecte així com preveu la realització de noves activitats ciutadanes i polítiques per a seguir apostant per un model energètic més sostenible i adaptat a les necessitats reals del territori. La reunió s’ha finalitzat amb una roda de premsa coonjunta que podeu consultar a
http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=6918185

Desplaçat dalt de tot