Una app que denuncia l’impacte de la MAT

Una app que denuncia l’impacte de la MAT

La Plataforma No a la MAT Selva ha creat l’aplicació web “MAT Impact” per ajudar a prendre consciència de l’impacte de les torres de la MAT al territori.

A través de la realitat augmentada l’usuari podrà posar una torre de mida real (70 mts) allà on estigui en aquell moment i podrà observar l’espectacular impacte visual que genera. 

Una de les dificultats més grans per explicar l’afectació que podria tenir el ramal de la MAT a la Selva és explicar el seu impacte visual en el paisatge. L’alçada de les torres, de fins a 70 metres d’alçada, surten de les proporcions i alçades que estem acostumats en el nostre dia a dia i això fa que ens costi d’imaginar i conscienciar de la magnitud gegantina d’aquests gegants de ferro.

Per tal d’ajudar a fer-se una idea d’aquesta desproporció la Plataforma No a la MAT Selva ha aprofitat la tecnologia de la realitat augmentada per crear l’aplicació web  “MAT Impact”. Amb l’aplicació l’usuari podrà col·locar una torre de 70 metres en el punt on es trobi i desitgi. D’aquesta manera podrà veure l’alçada real de la torre respecte a elements quotidians que tenim de referència: bloc de pisos, ajuntament, escola, campanar, muntanya, camp de futbol… S’animarà a tothom que vulgui participar fent fotos del seu entorn i la seva realitat quotidiana amb l’impacte de la MAT.

“Amb un futur que aposta cada cop més per tecnologies com la realitat augmentada, vam pensar que el fet de poder plantar una torre de 70 metres d’alçada des del teu mòbil, sense haver de descarregar una aplicació, es podia convertir en una eina que mostra als ciutadans l’impacte visual que tenen aquestes torres”.

“Amb tecnologies pròpies dels sistemes operatius iOS i Android, i amb el model en 3D d’un objecte, els telèfons mòbils són capaços de sobreimpressionar, d’una forma molt realista, aquest objecte sobre el terreny.”

Desenvolupador de l’aplicació, Aniol Pagès. 

Aquesta iniciativa es suma a dues que ja fa temps que la plataforma està donant a conèixer. Per una banda ja es pot tenir una experiència visual molt interessant a través de Google Earth (clicar aquí) volar per sobre el traçat projectat i veure la posició i l’alçada real de les torres del ramal de la MAT. Per altra banda a  través de les xarxes socials s’ha anat publicant imatges per denunciar la “DesproporcioMAT” de les torres comparan aquestes amb monuments o edificis famosos (veure totes les imatges aquí). 

L’aplicació web es podrà utilitzar sota les plataformes mòbils Android i iOS compatibles i serà accessible a través de la web https://noalamatselva.cat/matimpact/

Animem a tots els usuaris a fer fotos de la torre en realitat augmentada i penjar-la a les xarxes amb el hashtag #matimpact i citant a @noalamatselva

Podeu veure un exemple en aquest vídeo: 

Desplaçat dalt de tot