Cop definitiu al Ramal

El Congrés insta el Govern espanyol a paralitzar i derogar el projecte de ramal de la mat a Riudarenes i Santa Coloma de Farners

S’aprova la Proposició No de Llei impulsada per la plataforma ciutadana No a la MAT Selva

img-20161005-wa0007
Cop definitiu per aturar el projecte de Ramal de la MAT a Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Aquest matí la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats ha aprovat per 19 vots favorables, 17 en contra i 1 abstenció una Proposició No de Llei que insta el Govern Espanyol a paralizar de forma inmediata la ejecución del proyecto de ramal entre Santa Coloma de Farners y Riudarenes de la línea de la MAT Vic-Bescanó y derogar todas las disposiciones referidas a la realización del mismo, així com a estudiar alternatives tècnicament, ambientalment, econòmicament i socialment més idònies per les necessitats del territori.

La feina feta dóna els seus fruits, però cal seguir amatents.

Dos anys i mig després de la Consulta Popular sobre el Ramal, per fi podem dir que aquest és el pas definitiu per evitar la construcció del ramal. Fins ara la mobilització social havia aconseguit fer moure fitxa a les institucions catalanes: havíem aconseguit el posicionament contrari al projecte a totes elles, des dels Ajuntaments fins al Parlament i la Generalitat. Ara hem aconseguit una majoria sòlida al Congrés dels Diputats, que és l’organisme competent en àmbit d’energia.
La dedicació i la constància de tanta gent que ens hem compromès a aturar aquesta agressió al nostre territori tenim avui la satisfacció de veure com els representants polítics han escoltat, per fi, el que tant temps portem reclamant. Gràcies a les diputades i diputats gironins, que ens han acompanyat en aquest tram final del camí; però sobretot gràcies a vosaltres, que no heu defallit ni un moment.
Amb aquest nou pas posem molt difícil que el Govern espanyol i REE tirin endavant el projecte del Ramal. Fer-ho, no voldria dir només passar per alt la veu del territori, sinó que estarien desobeint el mandat emès per una majoria de diputats del Congrés. Però sabem que són capaços d’intentar tirar pel dret i construir-lo igualment.
Per aquest motiu hem de seguir amatents i hem de controlar de prop que el Govern, hi hagi o no terceres eleccions, compleixi aquest acord al que hem arribat. Només amb constància i determinació aconseguirem arribar fins al final.

La nostra feina no s’acaba aquí

El que avui hem aconseguit marcarà un abans i un després en les lluites per aconseguir un model de societat respectuós amb el territori. Que el Congrés dels Diputats rectifiqui i tiri enrere un projecte innecessari, però que ja ha estat tramitat, genera un precedent que pot ser exemple per moltes altres infraestructures perjudicials pel nostre entorn.Així doncs, des de No a la MAT Selva ens hem de posar a disposició de totes les entitats que es trobin en casos semblants i a les que la nostra experiència pugui ajudar
Així mateix,  seguirem treballant per un nou model energètic a partit de l’expansió de la #MocióRenovable—aprovada recentment a Santa Coloma de Farners—a tota la comarca de la Selva i arreu del territori.

Desplaçat dalt de tot