La Diputació de Girona vota en contra del ramal de la MAT a #scfarners

BfF4W9yCMAA1PUN
DIARI DE GIRONA | JESÚS BADENES La Diputació de Girona s’ha posat rebel. Amb els vots de CiU i ERC, el ple provincial va demanar ahir que se suspengui la tramitació del ramal de la línia de Molt Alta Tensió al seu pas per la Selva. L’escrit, que va presentar l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, només ha rebut el suport de CiU i ERC, mentre que el PSC es va abstenir per les formes en què es va presentar.
La moció demana suspendre la tramitació del ramal de la MAT a Santa Coloma i estudiar alternatives als 400 kV -com ara elevar la tensió de 132 a 220 kV de la línia actual línies ja existents-. En cas que es demostri que la MAT és necessària, l’escrit reclama que se soterri, com ja s’està fent en el tram de la interconnexió fronterera.
El text subratlla que el ramal inclourà torres “d’entre 50 i 80 metres d’alçada” i també recorda el resultat de la consulta popular que s’ha fet aquest cap de setmana, on el 98,5% dels 6.000 votants van posicionar-se en contra de la infraestructura. A més, la moció critica que la línia tindrà “un gran impacte paisatgístic” i posa en entredit que els 400 kV serveixin per alimentar el TAV, quan ja fa un any que el tren d’alta velocitat ha entrat en servei.
Tot i que la moció va tirar endavant amb el suport dels vint diputats que sumen CiU i ERC, els set representants socialistes es van abstenir. No pel fons sinó per la forma. L’alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, afectat directament pel ramal, es va encarregar d’explicar-ne els motius. Gironès s’ha posicionat obertament en contra de la línia dels 400 kV, però ha criticat que la Diputació “instrumentalitzés” l’afer amb la moció i també va lamentar que el text s’hagués redactat a corre-cuita. Gironès, a més, va lamentar que el mateix grup de CiU s’oposés a una línia que fa 14 mesos va ser aprovada pel govern de la Generalitat.
El portaveu de CiU, Albert Piñeira, va remarcar que es tractava d’un tema que afectava al territori i que no es demana l’anul·lació sinó “aturar-se a pensar” el projecte

Desplaçat dalt de tot