Santa Coloma s'organitza per mostrar el seu rebuig total a la MAT

Partits polítics, entitats, propietaris i ciutadans es van reunir ahir a Santa Coloma per iniciar una campanya a favor de (tot) el territori.

reunio 31_7_2013

Santa coloma de Farners va acollir ahir a les 20 h a la Biblioteca Joan Vinyoli (obra del qual està molt lligada al paisatge colomenc) una reunió informativa sobre la construcció del ramal de la línia de 400Kv Riudarenes – Santa Coloma que connecta amb la línia Sentmenat – Baixàs.

A la reunió va participar en Pascual Aguilar, membre de la Plataforma No a la MAT de comarques gironines, que va fer un repàs històric d’aquest projecte i va informar del contingut de la darrera assemblea de la plataforma.

Un dels punts que es va tractar va ser la pèrdua de credibilitat del govern central i els de la Generalitat en la justificació d’aquest projecte. Malgrat la línia de 400 KV no està acabada, el TGV està funcionat perfectament, no hi ha apagades a la Costa Brava i hi situació de recessió en el consum d’electricitat a comarques gironines. Fet que confirma l’engany a la població en favor dels interessos del lobby energètic i la supeditació del govern a aquest.

 970138_209493465841543_1401267455_n

La iniciativa va servir per prendre la decisió de constituir-se com a node de la Plataforma No a la MAT i, a través de comissions i en mode assembleari, reactivar una campanya informativa i de mobilitzacions per tal de canalitzar el sentiment d’indignació i oposició de les persones del territori. El dia 7 d’agost a les 20 h tindrà lloc la propera trobada. Al mateix temps els grups polítics assistents van coincidir en marcar un calendari i emprendre el màxim d’accions jurídico-administratives i polític.

Entre els assistents es va poder veure persones vinculades al projecte des de les primeres mobilitzacions l’any 1998 i també les del 2006, amb experiència i entre els quals es van copsar afirmacions com: “No estem en contra ningú, estem a favor de nosaltres i el nostre territori”, “No volem la mat ni aquí, ni enlloc!” “No ho posarem fàcil a REE, sabem on els fa més mal”, “Ens han enganyat amb els motius i ara la justificació no s’aguanta per enlloc”.

L’acte d’ahir va servir també per reactivar el moviment i les connexions amb els col•lectius dels municipis veïns afectats (Riudarenes, Sant Hilari i Sils…) i de la resta del traçat.

Desplaçat dalt de tot