La Plataforma

No a la MAT Selva som una plataforma ciutadana oberta i activa enfocada a promoure un nou model energètic, que eviti infraestructures innecessàries i promogui l’ús sostenible de les energies renovables en el nostre territori. Comptem amb un grup motor, que es reuneix regularment, i una extensa xarxa de persones i entitats col·laboradores de tot el teixit social del territori afectat i també de l’espai gironí i català

Gigafoto no a la MAT


La nostra activitat s’ha centrat en la derogació del Ramal de la MAT de 400kv de Riudaneres, u projecte de ramal de 17 km que pretén sortir des de la torre 134 de la MAT que creua Sta Coloma de Farners i fins a arribar a Riudarenes, per a enllaçar amb la futura subestació dels 400 kV i amb la d’Adif per alimentar el tren d’alta velocitat que ja funciona des de 2013.

No a la MAt Selva hem canalitzat el rebuig frontal i total de població i el teixit empresarial i associatiu del territori. Aquest rebuig es va poder quantificar en la Consulta sobre el Ramal MAT (2014) i s’ha pogut veure en totes les mobilitzacions massives ininterrompudament durant 25 anys de reivindicació.

Hem liderat i participat en diferents conferències i estudis tècnics que desaconsellen la construcció del Ramal 400Kv i proposen alternatives més sostenibles (Col·legi d’Enginyers de Catalunya, Cilma, Most Enginyers…).

A nivell polític hem treballat en tot el territori i en tots els estaments parlamentaris perquè hi hagi una unanimitat i una amplíssima majoria demanant la derogació del Ramal. Al 2019 s’ha produït una segona onada d’aprovacions ratificant i demanant que es derogui definitivament el Ramal de la MAT en una vintena de municipis, el Consell Comarcal de la Selva (que en representa a 26), la Diputació de Girona (221 municipis) i el Parlament i la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats.

Un esforç titànic de la ciutadania i de les institucions en que hem demostrat les mancances tècniques, hem aportat alternatives reals i viables, hem advertit de l’impacte mediambiental i econòmic per a aquest territori doblement castigat i hem mostrat el rebuig total durant 25 anys i el consens de tots els estaments en derogar-lo.

img_2701
Desplaçat dalt de tot